Deze acteurs en actrices speelden meerdere rollen in één film

Films |

Als acteur kruip je vaak in de rol van een fictief personage. Maar wat als je voor een film in de huid moet kruipen van meerdere personages? Proximus Pickx zocht en vond acteurs die meerdere personages vertolkten tijdens een filmproductie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 'The Nutty Professor' speelt Eddie Murphy maar liefst zeven verschillende personages: hij kruipt in de huid van Professor Sherman Klump, Buddy Love, Lance Perkins, Cletus Klump, Anna Pearl, Jensen Klump, Ida Mae Jensen, en Ernie Klump Senior. Deze rollen gingen gepaard met een groot aantal metamorfoses en die werden uitgevoerd door een professioneel make-upteam dat ook een Oscar voor haar prestaties won. ‘The Nutty Professor’ is trouwens niet de enigste film waarin Murphy meerdere rollen op zich neemt: in ‘Coming To America’ speelt hij maar liefst vier verschillende personages. 


Cate Blanchett

De Amerikaanse actrice Cate Blanchett acteerde in 2015 in de film ‘Manifesto’. Deze film bestaat uit dertien korte delen die elk ongeveer tien minuten duren. In elke van deze delen kruipt Blanchett de in de huid van een personage dat een belangrijk kunstmanifest uit de twintigste eeuw voordraagt. De actrice neemt op deze manier heel wat rollen op haar. Zo is ze te bewonderen als oude bedelares, nieuwanker, wetenschapster of zeer streng gelovige moeder.

Mike Myers

In het tweede deel van de Austin Powers-trilogie: ‘Austin Powers: The Spy Who Shot Me’, speelt Mike Myers maar liefst drie personages: Austin Powers, Dr. Evil en Fat Bastard. Myers overtreft zichzelf in ‘Austin Powers: Goldmember’, het laatste deel van het drieluik. In deze film speelt Mike Myers ook de rol van het nieuwe personage Goldmember. Dat Mike Myers heel wat rollen aankan hoeft geen betoog, want wist u dat hij ook achter de stem zat van ene Shrek?

Noomi Rapace

‘Seven Sisters’ of 'What Happened to Monday' is een Frans-Britse-Belgische sciencefictionfilm die uitkwam in 2017. De film vertelt het verhaal van een fictieve wereld waarin er een strikt éénkindbeleid wordt gevoerd om overbevolking tegen te gaan. De Zweedse actrice Noomi Rapace kroop voor deze film in de rol van de zwangere moeder Karen Settman en haar zeven dochters die ze in deze film op de wereld bracht.

Christian Clavier

In de legendarische Franse film ‘Les Visiteurs’ kruipen Jean Reno, Valérie Lemercier en Christian Clavier in de huid van meerdere personages. Het is vooral die laatste die zichzelf overtreft: Christian Clavier speelt in ‘Les Visiteurs’ niet alleen de rol van ene ‘Jacquouille la Fripouille’ maar ook van diens zoon, diens broer en diens voorouder.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top