Lost Frequencies, de Belgische DJ die de wereld doet dansen

Festivals | Alle grote festivals willen hem op hun podium, elk van zijn nieuwe tracks wordt een onbetwiste hit en zijn naam is intussen over de hele wereld bekend: Lost Frequencies is de Belgische dj van dit decennium. Hij is ook een van de gezichten van de nieuwe Proximus Pickx Instagramfilter. Een terugblik op de bliksemsnelle opkomst van Félix De Laet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Brusselse Félix de Laet werd in 2014 bekend als Lost Frequencies dankzij zijn remix van Easton Cobins single 'Are You With Me'. Het nummer, dat de top van de hitlijsten bereikte, veroverde niet alleen België, maar ook het buitenland. In Engeland was hij zelfs de eerste Belgische artiest die de top van de hitlijsten bereikte. Terwijl hij economie studeerde aan Solvay Business School, had de DJ nog lang geen idee over welk overdonderend succes hem te wachten stop. Dat terwijl hij gewoon sounds mixte vanaf zijn laptop.  
 
Vervolgens bracht hij in 2015 zijn eerste single 'Reality' uit en tekende hij bij het Armada-label van elektro-icoon Armin Van Buuren. Die laatste merkte het talent van Lost Frequencies onmiddellijk op na zijn demo van 'What is Love', gepost op SoundClound. De nummers kenden ook een groot internationaal succes. Kortom, het internet lanceerde de Belgische deep house machine!

Tomorrowland and Co

Al snel tekende hij een contract met een van de meest prestigieuze festivals ter wereld: Tomorrowland. België had ingezien dat hij een van zijn grootste muzikale talenten zou worden. Het festival nam hem mee naar de ‘world’-edities: hij stond op het podium in Brazilië en nam vervolgens te schitteren op het Belgische hoofdpodium van Boom. Hij staat op Amerikaanse bodem op het niet te missen Coachella festival, neemt deel aan Lollapalooza en zal ook het voorprogramma verzorgen voor de Belgische n°1 DJ's: Dimitri Vegas & Like Mike.
 
2016 markeert dus zijn podiumdebuut en zijn debuutalbum 'Less is more', met daarop vele titels die goud of platina hebben gekregen. Lost Frequencies treedt over de hele wereld op en heeft met zijn beroemde tracks al alle continenten aangedaan. Sterker nog, hij is 's werelds meest geprogrammeerde festival-dj met alleen al in 2019 maar liefst 49 festivals.

Top of Belgium

Ook zijn laatste album 'Alive and Feeling Fine' (2019) staat vol met bekende dj-hits waaronder 'Crazy', 'Melody' featuring James Blunt, 'Like I Love You', 'Sun Is Shining', 'Black & Blue' en de laatste twee singles van 2020, die precies op het juiste moment kwamen tijdens de lockdown, 'Love To Go' en 'Don't Leave Me'. Ze kennen allemaal een ongeëvenaard succes. Lost Frequencies wordt de Belgische DJ van het decennium. Tijdens zijn tour in 2019 speelde hij overal voor volle zalen en in Vorst Nationaal waren zijn 10.000 tickets in een mum van tijd uitverkocht. De volledige live uitzending vanuit is te zien op Youtube.

Concerten zijn een jaar lang verboden geweest vanwege de coronapandemie, maar de Belg laat mensen nog steeds over zich praten. Op 20 juli 2020 ontmoette hij koning Filip en trad hij op op het dak van het koninklijk paleis. Een ongekende eer voor de artiest.

Tropical House

Lost Frequencies staat vooral bekend om zijn diepe houseklanken, maar is eigenlijk een van de grondleggers van een nieuw genre: tropical house. Net als Kygo, Kinglante, Matoma, Thomas Jack of zijn gelijknamige collega Felix Jaehn, gebruikt hij sounds met housevarianten, tragere ritmes en een poptoets en discrete en ontspannende stemmen. De twee Félixen werkten in 2014 al samen aan het nummer 'Eagle Eyes', dat vrij representatief is voor het genre. Geen wonder dat de mixen en singles van Lost Frequencies zo in trek zijn op de radio en op festivals. Hij ontroert de wereld met zijn muziek.

Found Frequencies

Felix de Laet is niet alleen een talent, maar ook een talentscout. Het is dus niet meer dan normaal dat hij zijn eigen label oprichtte en producer werd van zijn eigen sounds, maar ook van nieuwe artiesten met veel potentieel. ‘Found Frequencies' heeft al meer dan 30 artiesten gecontracteerd.
 
Nu de coronacrisis hem dwingt zichzelf opnieuw uit te vinden besluit de DJ zijn eigen gin te creëren met een origineel design, 'Ocus'. Een artiest die nooit ophoudt te vernieuwen en van wie we nog lang zullen horen.

Volg deze link via je smartphone om de filter op Instagram te vinden!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top