Vrouwen in de kijker in de 'Powervrouwen' selectie van de Proximus VOD catalogus

Films | Op 8 maart vieren we de Internationale Vrouwendag. Voor de gelegenheid brengt Proximus Pickx enkele films naar de voorgrond die op briljante wijze vrouwen in het middelpunt van de belangstelling plaatsen. Met even getalenteerde vrouwen om hen te belichamen. Ze zijn beschikbaar in de Proximus VOD catalogus vanaf deze woensdag tot 18 maart.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Gabby Douglas Story

Achter deze titel gaat het verhaal schuil van een vrouw die geschiedenis geschreven heeft in de sportwereld. De film is geïnspireerd op de nu al verbazingwekkende carrière van Gabrielle Douglas, gespeeld door de jonge Imani Hakim. De jonge vrouw van bescheiden komaf begon haar carrière in de gymnastiek al op jonge leeftijd. Dankzij haar sterk karakter en doorzettingsvermogen bereikte ze het hoogste niveau en won ze op 16-jarige leeftijd een gouden medaille op de Olympische Spelen van Londen in 2012.
 
‘The Gabby Douglas Story’ is beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!

Certain Women

In deze film uit 2017 staan vrouwen voor en achter de camera: regisseur Kelly Reichardt heeft voor dit project haar vertrouwen gesteld in getalenteerde actrices. Kristen Stewart, Michelle Williams en Laura Dern delen de hoofdrol. ‘Certain Women’ vertelt het verhaal van drie vrouwen die geconfronteerd worden met obstakels in het leven die hen doen twijfelen aan wie ze zijn. Alle actrices hebben lovende kritieken gekregen.
 
‘Certain Women’ is beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!
 

Annihilation

We duiken in een heel ander genre met deze sci-fi thriller uitgebracht in 2018. In de hoofdrollen: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh en Gina Rodriguez. Lena, biologe en ex-soldate, begint aan een missie om te begrijpen wat er met haar man is gebeurd, die gewond is geraakt in een mysterieus en bovennatuurlijk gebied. Het wordt een gevaarlijke expeditie waar de fauna en flora voortdurend veranderen. Natalie Portman levert een indrukwekkende prestatie als Lena.
 
‘Annihilation’ is beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!
 

The Glorias

Dit is een biopic om ‘u’ tegen te zeggen. Hij schenkt je een blik in het leven en de carrière van de Amerikaanse feministische journaliste en activiste Gloria Steinem. Ze wordt gespeeld door twee getalenteerde actrices: Julianne Moore en Alicia Vikander. De film, die vorig jaar werd uitgebracht, schetst haar verhaal vanaf haar jeugd in de jaren 1940 in Ohio tot haar rol in de vrouwenbevrijdingsbeweging.
 
‘The Glorias’ is beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!
 

Eternal Beauty

In deze film, uitgebracht in 2019, ontmoet de kijker een bijzonder personage: Jane. Ze wordt meesterlijk gespeeld door actrice Sally Hawkins. Het verhaal is dat van een depressieve vrouw die nieuwe bronnen van vreugde probeert te vinden. Ze probeert haar leven weer op een rijtje te krijgen nadat ze voor het altaar in de steek is gelaten en in schizofrenie is vervallen. Haar verhaal wordt op zijn kop gezet wanneer ze Mike ontmoet, een gefaalde muzikant.
 
‘Eternal Beauty’ is beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!

Dreamgirls

Deze film onthulde zangeres Beyoncé als actrice. Ze speelt er de rol van Deena. Met haar twee metgezellen Effie en Lorrell probeert ze halverwege de jaren '60 door te breken in de muziekindustrie. Dat lijkt te lukken wanneer ze tijdens een zangwedstrijd worden gespot door manager Curtis Taylor. Een film die prachtige prestaties neerzet van drie vrouwen die van het scherm spatten.
 
‘Dream Girls’ is beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening!
 


En dat is niet alles. Geniet ook van deze parels in de Proximus VOD Catalogus:
 
- De Dirigent
- Woman
- Picciridda, Alone with her dreams
- A Mighty Heart
- Lara Croft, Tomb raider
- Lara Croft, Tomb Raider: The Cradle of Life
- Grandma
- Charlie's Angels: Full Throttle
- The Edge of Seventeen
- Ghostbusters: Answer the Call
- Professor Marston and the Wonder Women
- The Girl in the Spider's Web
- A Fantastic Woman
- La Fête des mères
- Miss You Already
- The French Lieutenant's Woman
- Dear Eleanor
- Damsels in distress
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top