Matthias Schoenaerts, Margot Robbie en Robert De Niro gecast voor kolossaal (en mysterieus) filmproject

Films | De nieuwe film van David O. Russell, voorlopig zonder een gekende titel, wordt op dit moment gedraaid in Los Angeles. Grote Hollywoodnamen als Margot Robbie, Rami Malek, Anya Taylor-Joy, Robert De Niro, Christian Bale, John David Washington en … Matthias Schoenaerts behoren tot de cast.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De officiële titel van het nieuwe project onder de vleugels van David O. Russell, de regisseur aan wie we onder meer ‘Silver Linings Playbook’, ‘American Hustle’ en ‘The Fighter’ te danken hebben, kennen we nog niet. Wat we wel weten is dat de Amerikaanse regisseur een absolute sterrencast heeft verzameld in Los Angeles: Margot Robbie, Rami Malek, Anya Taylor-Joy, Robert De Niro, Christian Bale, Zoë Saldaña, Mike Myers , Timothy Olyphant, Michael Shannon, Chris Rock en John David Washington… Aan het lijstje met grote namen lijkt geen eind te komen. Internationale posterboy en grote trots van de Belgische filmwereld Matthias Schoenaerts bevindt zich opnieuw in goed gezelschap.
 
Tot nu toe is er vrij weinig informatie uitgelekt over het kolossale project. We weten dat het een historische film wordt, dus wellicht krijgen we al deze filmsterren in periodekostuums te zien. Een beperkt aantal beelden van de shoot circuleert wel al op sociale media. Volgens Amerikaanse vaktijdschriften zou het een komedie worden. Negen jaar na de verschijning van het zeer succesvolle ‘Silver Linings Playbook’ zijn de verwachtingen omtrent David O. Russells nieuwe project opnieuw erg hoog.

Russell verzorgt de regie en het scenario, maar vertrouwt op Emmanuel Lubezki om het camerawerk in goede banen te leiden. Een begrijpelijke keuze, want Lubezki was eerder al de “director of photography” achter visuele meesterwerken als ‘Gravity’, ‘Birdman’ en ‘The Revenant’. Voor deze drie films won hij indrukwekkend genoeg ook driemaal op rij een Oscar. Als kers op de taart schakelde David O. Russell voor de soundtrack Hildur Guðnadóttir in. Opnieuw een grote naam, want Guðnadóttir staat bekend om haar werk aan ‘Joker’, ‘Sicario’ en de 'Chernobyl'-serie.
 
Het hoeft niet gezegd dat dit project op papier alles heeft om een meesterwerk te worden, evenals een prijzenmachine tijdens de awards-shows. De films van David O. Russell worden regelmatig bekroond bij de Oscars: denk maar aan ‘American Hustle’ (10 nominaties), ‘Silver Linings Playbook’ (8 nominaties), ‘The Fighter’ (7 nominaties) en ‘Joy’ (1 nominatie). Op het resultaat van dit nieuwe project wordt het nog een tijdje in spanning afwachten, want de film wordt zeker niet vóór 2022 verwacht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top