Enkele weetjes uit de carrière van Niels Destadsbader

Muziek | Ideale schoonzoon Niels Destadsbader is een manusje van alles in het Vlaamse entertainmentlandschap. Nu is hij ook een van de gezichten van de nieuwe Instagramfilter van Proximus Pickx. Ter gelegenheid lichten we een paar weetjes toe uit de carrière van de duizendpoot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Acteur

Een van de eerste keren dat Niels Destadsbader op de televisie te zien was, was als edelfigurant in de jongerenserie ‘Spring’. Dat betekent dat hij als figurant prominent in beeld kwam en zelfs enkele woorden mocht zeggen. Vanuit het publiek jouwde hij Jelle Cleymans uit. Maar nadat de groep hun eerste nummer had gespeeld, waren hij en het hele publiek voor hen gewonnen. Grappig genoeg delen Destadsbader en Cleymans nu regelmatig dezelfde podia, aangezien hij en Cleymans & Van Geel vaak op dezelfde evenementen worden geboekt. Op optredens zingt Destadsbader trouwens soms het themalied van ‘Spring’, het nummer waarmee Cleymans hem kon overtuigen in het programma.


 
Intussen was Destadsbader als acteur al te zien in ‘Familie’, ‘Amika’, ‘De Elfenheuvel’, en natuurlijk in ‘F.C. De Kampioenen’, waar hij sinds 2010 Roland Decocq neerzet, a.k.a. Ronaldinho. Hij is de zoon van Goedele en dus de stiefzoon van Boma. Maar zoals we in de tweede langspeelfilm leerden, is hij ook de zoon van Oscar Crucke en dus de halfbroer van Bieke. En hij vormt een koppel met de dochter van Dimitri De Tremmerie. Zo heeft hij met zowat elk personage wel een familieband.

Presentator

In 2009 begon Destadsbader op de televisie te presenteren. Hij begon bij jeugdzender Ketnet waar hij als wrapper de programma’s aan elkaar praatte en ook enkele eigen programma’s kreeg. In 2014 maakte hij de overstap naar VTM, waar hij nog steeds een vast gezicht is. Hij kreeg vrij snel kijkcijferkanonnen als ‘Belgium’s Got Talent’ en ‘K3 zoekt K3’ voor zijn rekening, naast enkele kleinere successen als ‘The Wall’ en ‘De Wensboom’.
 
Niels Destadsbader wordt altijd gekarakteriseerd als ideale schoonzoon. Dat imago leverde hem al een schare vrouwelijke fans en tv-successen op, maar hij kreeg er ook al een pak kritiek mee te verduren. Zo waren twitterende kijkers er niet mee opgezet toen hij in 2019 het ‘Gala van de Gouden Schoen’ presenteerde. Ze hielden zich niet in om hun mening te uiten op het microblogplatform. Destadsbader kreeg de wind hard van voren, maar een jaar later stond hij er opnieuw, vol zelfvertrouwen. Opgeven staat niet in zijn woordenboek.

Zanger

Intussen heeft Destadsbader uiteraard ook een uitgebreide muzikale carrière opgebouwd. Die begon met zijn deelname aan ‘Steracteur Sterartiest’ in 2008, toen hij dus eigenlijk nog niet zo bekend was. Hij ging naar huis met de vierde plaats. Sindsdien bracht hij drie volledige albums uit die alle drie platina gingen.
 
Maar wist je ook dat Niels Destadsbader ooit deelnam aan ‘Idool’? Toen hij 17 was, deed hij auditie voor de talentenjacht, maar daar kreeg hij geen ticket voor de volgende ronde. Presentator Koen Wauters troostte hem toen. Sinds dit jaar zit Destadsbader naast diezelfde Koen Wauters in een jurystoel van ‘The Voice’. “Wat toch wel duidelijk maakt dat je je nooit uit je lood mag laten slaan door de mening van zo’n jury. Sommige kandidaten die niet door de selecties van ‘The Voice van Vlaanderen’ geraken, geven te snel op: ‘Het zal niets voor mij zijn.’ Ik zou mij onmiddellijk voor het volgende seizoen inschrijven!” zei hij in Dag Allemaal.

Volg deze link via een mobiel toestel om de filter te vinden op Instagram!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top