De evolutie van K3

Muziek | Het is haast onmogelijk om in Vlaanderen of Nederland te wonen en nog nooit van K3 te hebben gehoord. De meidengroep gaat al van voor de eeuwwisseling mee en blijft jonge (en minder jonge) fans gelukkig maken. Aangezien de meisjes van K3 ook deel uitmaken van de artiesten van de nieuwe Proximus Pickx Instagramfilter, zijn hier alvast wat weetjes om in de stemming te komen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kelly

Lang voor Marthe, Hanne en Klaasje de fakkel overnamen, hadden Karen en Kristel een niet zo bekend derde groepslid. Toen de groep voor het eerst begon in 1997, was het de bedoeling dat Kristel, Karen en Kelly de Vlaamse Spice Girls zouden worden. Alleen kan bijna niemand zich vandaag nog Kelly herinneren en dat is omdat Kathleen haar al snel kwam vervangen. Kelly Cobbaut wilde haar droom waarmaken en een musicalstudie volgen, waardoor Kathleen Aerts op het toneel kwam.

Mascara

Veel dingen waren anders in de K3 van voor 2000. Bijvoorbeeld hun naam: Mascara. Toen de meisjes samengebracht werden door Niels William was het de bedoeling dat ze onder die naam bekend zouden worden, maar het waren de fans die hen alsmaar vaker K3 noemden door de K’s in hun voornamen. Na een tijdje geprobeerd te hebben de originele naam te behouden, gaf de meidengroep toch toe en werd K3 de officiële naam van het drietal.

Unaniem voor Josje

Toen Kathleen haar vertrek aankondigde in 2009, besloten Karen en Kristel niet bij de pakken te blijven zitten en op zoek te gaan naar een blonde vervangster. In ‘K2 zoekt K3’ op VTM kwamen ze Josje Huisman tegen. De Nederlandse blonde wist iedereen te overtuigen. Tijdens de finale was de winnares afhankelijk van drie stemmen: die van de jury, de televoting en Kristel en Karen zelf. Josje was voor iedereen de favoriet en zo was het nieuwe lid geboren.

Eigen rollercoaster

In 2015 werd de fakkel van K3 doorgegeven aan een compleet nieuwe lichting: Marthe, Hanne en Klaasje. Ook zij waren de winnaressen van een televisiezoektocht ‘K3 zoekt K3’. De meisjes traden trots in de voetsporen van hun voorbeelden en mochten enkele jaren later het twintigjarig jubileum van de band vieren. Als cadeautje voor deze heuglijke verjaardag, kreeg K3 een eigen achtbaan in Plopsaland De Panne: de K3 Roller Skater. Als dat geen duizelingwekkend geschenk is!

Iedereen is welkom

Enkele weken geleden kondigde Klaasje aan dat ze de meidengroep verlaat. Marthe en Klaasje vinden het erg jammer om haar te zien vertrekken, maar besloten net als Kristel en Karen destijds om op zoek te gaan naar iemand die hun drietal weer compleet zal maken. Zoals de traditie het wil zal ook deze zoektocht een eigen televisieprogramma krijgen, maar er is één groot verschil deze keer: ook mannen zijn welkom. Iedereen die ouder is dan 18 jaar en een passie heeft voor zingen en dansen, mag zich inschrijven. Waar wacht je nog op?

Volg deze link via een mobiel toestel om de filter te vinden op Instagram!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top