Loïc Nottet, het multitalent van de Belgische muziekscene

Muziek | Loïc Nottet is een sleutelfiguur geworden in de Belgische muziekscene. Zijn optredens maken indruk en hij blijft het publiek verrassen. Nottet is ook één van de gezichten van de nieuwe Proximus Pickx Instagramfilter. Voor de gelegenheid blikken we terug op de hoogtepunten van zijn carrirère.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alles begon voor Loïc Nottet in 2014. Hij nam deel aan het derde seizoen van 'The Voice Belgique' op RTBF en maakte grote indruk op zijn coaches met zijn versie van ‘Diamonds’ van Rihanna. Hij trad toe tot het team van de populaire coach Beverly Jo Scott die hem naar de tweede plaats van de competitie zou helpen. Hij werd de publiekslieveling en zijn carrière maakt een vliegende start.

Vandaag is de kleine finalist een grote coach geworden. In het negende seizoen zetelt Nottet zelf als jurylid in één van de beroemde rode zetels. Zo wordt hij collega van zijn oude coach, BJ Scott. Nieuwkomers maken dus kans om deel uit te maken van Loïcs team, wiens advies als oud-deelnemer van grote waarde kan zijn.

Eurovisie 2015

Het jaar nadien trok Nottet naar Eurovisie om België te vertegenwoordigen in de Europese liedjeswedstrijd. In Oostenrijk bracht Loïc zijn single ‘Rhythm Inside’. Het nummer werd geschreven door oud-coach Beverly Jo Scott. Hij landde op de vierde plaats, een puike prestatie. De single werd in ons land en in Zweden met een gouden plaat bekroond. De zanger geniet dus ook buiten onze nationale grenzen van enige mate van roem.

Danse avec les Stars

Na tal van muzikale ervaringen waagde Nottet zich aan een nieuwe uitdaging. Hij nam deel aan zesde seizoen van de show 'Danse avec les stars', één van de populairste programma's van de Franse zender TF1. Hij vormde een team met de danseres Denitsa Ikonomova en werd door de jury al snel opgemerkt door zijn grote danstalent.
 
Hij onderscheidde zich tijdens de show door uitstekende prestaties en brak verschillende records. De jury had grote bewondering voor de jonge Belg, maar het is vooral het Franse publiek, dat hem nog niet kende, dat Loïc in het hart sloot. Hij werd gekroond tot de grote winnaar van het programma met meer dan 68% van de kijkersstemmen. Het is vooral zijn hedendaagse dans op het nummer 'Chandelier' van Sia die blijft hangen.
 
 

Mr/Mme

Op 29 mei 2020 bracht Nottet zijn tweede album ‘Sillygomania’ uit. Het album werd zeer goed ontvangen door de fans. Vooral de single ‘Mr/Mme’, die eerder uitkwam, deed het goed.

Voor de eerste keer zong de artiest in het Frans. De tekst van het nummer zit vol kinderlijkheid, vrolijkheid, melancholie en charme. Een tour zit er vanwege de coronapandemie helaas niet in. 

100% Belgisch

Loïcs laatste single ‘Strangers’, is een 100% Belgische productie. Aan zijn zijde staat landgenote Laura Tesoro, die in 2016 ons land heeft vertegenwoordigd op het Eurovisiesongfestival. De twee artiesten hadden al eerder een cover gebracht samen, tijdens de D6bels Music Awards. Alex Germys, nog een andere Belg, schreef de muziek voor het nummer.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top