‘Firefly Lane’ op Netflix: de grote terugkeer van Katherine Heigl

Series | Na jaar na haar exit uit ‘Grey’s Anatomy’ maakt Katherine Heigl opnieuw haar opwachting op het kleine scherm. ‘Firefly Lane’ is een nieuwe serie op Netflix over de innige band tussen twee jeugdvriendinnen. Wordt dit de grote comeback van Heigl?

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2005 versierde Heigl één van haar meest bekende rollen in de reeks ‘Grey’s Anatomy’. Haar vertolking van Izzie Stevens kreeg applaus, en ze sleepte er een Emmy mee in de wacht in 2007.
 
De reeks opende deuren naar de cinema. Ze speelde plots in succeskomedies als ‘Working Love’ (2005), ‘The Ringer’ (2005) en ‘Knocked Up’ (2007). Ze zat toen op het toppunt van haar roem.
 
In 2010 stapte ze over naar de productie van films. Ze speelde ook een rol in die films, zoals in ‘The Ugly Truth’ met Gerard Butler en ‘Life as We Know It’ met acteur Josh Duhamel. In de loop der jaren associeert het publiek haar spontaan met romcoms.

Kan ze overtuigen?

De jongste jaren wijdde Heigl zich aan haar gezin en stond haar acteercarrière op een lager pitje. Na hoofdrollen in series als ‘State of Affairs’ en ‘Doubt’, die afgevoerd werden wegens tegenvallende kijkcijfers, worstelde de actrice om weer aan de bak te komen. In 2018 aanvaardde de moeder van drie kinderen het voorstel om Meghan Markle te vervangen in de serie ‘Suits’. De erfenis van Markle weegt zwaar: Heigl slaagt er vooralsnog niet in om evenveel populariteit te vergaren als de hertogin van Sussex.
 
Firefly Lane’ is nog maar net uit, maar kent nu al wereldwijd succes. In deze reeks, gebaseerd op een roman, zijn Tully en Kate hartsvriendinnen sinds hun kindertijd – zo’n dertig jaar geleden. Tully, vertolkt door Katherine Heigl, is een succesvolle journaliste die, zo lijkt het, het ideale leven leidt. Kate (Sarah Chalke) heeft haar droom om journaliste te worden opgegeven voor een bestaan als huismoeder. Ze staat op instorten door een echtscheidingsprocedure. De reeks traceert dertig jaar vriendschap tussen de twee jonge vrouwen, en de hoogtes en laagtes die daarbij gepaard gaan.
 
De scènes spelen zich af in drie verschillende tijdsperiodes: de jaren 70, waarin de twee nog pubers waren, de jaren 80, waarin ze aan hun carrière begonnen, en uiteindelijk de periode waarin beide vrouwen in hun veertigerjaren zitten. De reeks lijkt op het eerste gezicht luchtig, maar schijn bedriegt. Er komen ook zwaardere thema’s aan bod, zoals verkrachting, drugs en ziekte. De vertolking van Tully door Heigl markeert de grote terugkeer van de actrice op het kleine scherm. Rest de vraag of ze de 200 miljoen abonnees op Netflix kan overtuigen…
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top