De hoogtepunten in de carrière van rolmodel Natalia

Muziek | Toen Natalia Druyts in 2003 voor het eerst onze schermen bestormde in de talentenjacht ‘Idool’ wisten kijkers meteen: deze klok van een stem is hier om te blijven. Ze is intussen alomtegenwaardig in het medialandschap, en is eveneens een van de gezichten van de nieuwe Instagram- en Facebookfilter van Proximus Pickx. Wij selecteerden enkele hoogtepunten uit de carrière van Natalia.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wedstrijden

We haalden het al aan, maar Natalia werd voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld in de talentenjacht ‘Idool 2003’ op VTM. Die wedstrijd werd gewonnen door Peter Evrard, maar opmerkelijk genoeg was de winnaar zowat de enige die er maar weinig muzikale carrière aan overhield. Halvefinalisten Hadise, Udo Mechels (die in 2005 X-Factor won) en Johan Waem, a.k.a. Danzel, en ook finalisten Wim Soutaer en Brahim bleven nog even aan een muziekcarrière beitelen. Maar iedereen was het erover eens: Natalia, die tweede eindigde, was toch de grote revelatie van het programma. En haar parcours nadien zou haar talent alleen maar bevestigen.
 
Een jaar later deed Natalia mee aan de voorrondes van Eurosong met het nummer ‘Higher than the Sun’. Opnieuw belandde ze op de tweede plaats, achter Xandee die met ‘1 life’ ons land vertegenwoordigde, met een gedeelde voorlaatste plaats in de finale als resultaat. Opnieuw kwam Natalia als de betere uit het verhaal.

Hits

Natalia scoorde de ene hit na de andere, en met haar powerstem trok ze ook de aandacht van de Amerikaanse formatie The Pointer Sisters. Begin 2006 verkocht ze samen met hen meermaals het Sportpaleis uit voor de concertreeks ‘Natalia meets The Pointer Sisters’. In 2007, met de release van het album ‘Everything and More’, brak ze een Belgisch record. Ze stond namelijk met tien nummers tegelijk in de Ultratop 100, waaronder ‘Where She Belongs’, het titelnummer van de populaire telenovelle ‘Sara’.
 
De jaren daarna bleven de concerten van Natalia uitverkopen en ging ze meermaals platina met verschillende platen. Ze was een gevestigde waarde geworden in de Belgische muziekwereld, dus mag het geen verrassing zijn dat ook televisiemakers haar in de gaten hielden.

Televisie

Toen in 2011 het eerste seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’ ingeblikt werd, mocht Natalia als jurylid in een van de roterende stoelen plaatsnemen. Met uitzondering van het derde seizoen, toen ze een nummer opnam met Lionel Ritchie, was ze steeds van de partij. Winnen kon ze tot nog toe niet doen als coach (in de volwassen versie van het programma tenminste), maar zoals we uit haar eerste tv-optredens leerden, betekent dat allerminst dat ze als verliezer uit de bus kwam. Natalia had duidelijk een neus voor televisie, dus in 2014 mocht ze de Music Industry Awards presenteren naast Sam De Bruyn.
 
Intussen bouwde ze een benijdenswaardige televisiecarrière uit met passages in ‘Liefde voor muziek’, ‘Boxing Stars’ en vorig jaar in ‘De zomer van 2020’. Het is van 2017 geleden dat ze nog een album uitbracht en wanneer de volgende eraan komt, weten we nog niet, maar die televisiecarrière zit alvast gebeiteld.

Rolmodel

Natalia is een sterke vrouw met een franke Kempische teut en is als sterke vrouw niet alleen een voorbeeld voor alle vrouwen en meisjes die dromen van een zangcarrière, maar ook voor iedereen met haar tongval. In 2014 ontstond er een kleine storm omdat Natalia in haar eigen accent presenteerde op de VRT. Vooral Wilfried Vandaele (N-VA), lid van de mediacommissie, kon dat niet door de beugel, want de VRT moet de standaardtaal steunen, zei hij. Natalia en de VRT hielden voet bij stuk. En tegenwoordig kijkt niemand meer op wanneer pakweg Tom Waes op de VRT zijn eigen accent laat doorschijnen. Natalia plaveide misschien wel mee de weg…

Volg deze link via een mobiel toestel om de filter te vinden op Instagram!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top