Welke acteurs zijn ook begenadigde muzikanten?

Muziek |

Steracteur, sterartiest? Niet elke acteur of actrice die een filmrol kan vertolken duikt met evenveel succes de muziekstudio in. Deze acteurs deden dat echter wel en hebben naast hun carrière op het grote doek, ook ééntje op het het muzikale podium.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pieter Embrechts

Pieter Embrechts werd enkele weken geleden in de Nederlandse bloemetjes gezet voor zijn acteer- en zangprestaties in de David Bowie-musical ‘Lazarus’. Het waren niet enkel zijn acteerprestaties die het publiek deden opveren, het was ook Embrechts' vertolking van het lied ‘Valentine’s Day’ die de gegadigden naar adem deed happen. Insiders wisten al langer: de acteur Pieter Embrechts kan ook aardig zingen. In 2004 bracht hij het album ‘Maanzin’ uit, in 2010 maakte hij met zijn band, The New Radio Kings’, het album ‘Time Is A Thief’ en in 2016 kwam Embrechts met ‘Onderwoud’. Bovendien is Embrechts sinds 2018 de presentator van ‘Night Of The Proms’, een muzikale show waarin hij zelf ook een streepje muziek brengt.
 

Charlotte Vandermeersch

Deze Vlaamse topactrice en trouwe wederhelft van regisseur Felix Van Groeningen kruipt sinds haar 28e regelmatig in de pen om muziek te schrijven. Het begon als een experiment, maar al snel schoven heel wat getalenteerde musici aan tafel als Vandermeersch haar muzikale brouwsels op tafel gooide. ‘Eerst begon ik met tekstjes te schrijven, daarna kwamen de melodieën en vervolgens werden die teksten liedjes”, verklaart ze zelf. Met haar band 'Whale*' toert ze dan ook graag de Belgische podia af… van zodra dat weer mag!

Jamie Foxx

Deze Amerikaanse superster begon zijn carrière als comedian, maar maakte dankzij zijn podiumpresence snel de overstap naar het witte doek. Toen hij in 2004 in de rol kroop van muzikant Ray Charles voor de film ‘Ray’, ontdekte de hele wereld dat Foxx ook heel wat zangkwaliteiten in petto had. Foxx’ muzikale escapades bleken succesvol te zijn: zijn tweede studioalbum uit 2005, ‘Unpredictable’, werd zeer goed ontvangen en stond wekenlang aan de top van de Amerikaanse muziekcharts. In 2015 kwam zijn meest recente album uit: ‘Hollywood: A Story of a Dozen Roses’. Dit album kende heel wat succes en kon rekenen op muzikale ondersteuning van onder andere Pharrell Williams en Chris Brown.

 

Idris Elba

Nadat hij talloze keren acte-de-précense had gegeven in muziekvideo's en -nummers van andere bekende artiesten zoals Skepta en Taylor Swift, vond de Britse acteur Idris Elba het welletjes geweest. Hij zou voortaan zelf achter de muzikale knoppen staan. Dat doet hij door plaatjes te draaien op wereldberoemde festivals als Coachella en Tomorrowland onder zijn artiestennaam DJ Big Driis. Elba gaf in diverse media al aan dat hij staat te springen om binnenkort opnieuw achter de knoppen te staan!


Jack Black

Deze Amerikaanse acteur gaat al een hele tijd mee. Hij reeg in het prille begin van zijn filmcarrière de kleine filmrolletjes aan elkaar en groeide dankzij zijn humor op de filmset uit tot één van Hollywoods meest geliefde acteurs. Black haalde zijn levenslust onder meer uit zijn comedy-rockband 'Tenacious D'. Daarmee toert hij de hele wereld rond en bouwt hij op elke locatie een feestje met het publiek… zonder zichzelf al te serieus te willen nemen!
 

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader is van vele markten thuis. De jonge Kortrijkzaan combineerde in de beginjaren van zijn carrière zijn baan als Ketnet-wrapper met die van radiopresentator bij radiozender MNM. Daarnaast acteerde hij in zijn jonge jaren ook in televisieseries 'F.C. De Kampioenen', 'Familie' en 'Spring' en passeerde hij de revue in ‘Steracteur Sterartiest’. Die laatste passage betekende de professionele doorstart van zijn muzikale loopbaan. In 2016 bracht Destadsbader ‘Speeltijd’ uit, gevolgd door ‘Dertig’ in 2018 en ‘Boven de wolken’ in 2019. Destadsbader won in 2019 maar liefst vijf MIA’s!

Stan Van Samang

Vlaanderen leerde Stan Van Samang pas echt goed kennen nadat de acteur het programma ‘Steracteur Sterartiest’ won. Van Samang zong zo goed dat kijkend Vlaanderen besloot om hem als ultieme winnaar aan te duiden en dat leverde hem ook naast het televisiepodium heel wat succes op. Kort na de eindoverwinning bij ‘Steracteur Sterartiest’, won Van Samang immers een MIA voor zijn liedje 'Een Ster' en tekende hij een platencontract bij platenmaatschappij EMI Group waar hij werk maakte van een eerste plaat. Met zijn eerste grote hit na 'Steracteur Sterartiest', het nummer ‘Scars’ (2007), veroverde hij meteen alle hitlijsten. Van Samang kreeg de smaak te pakken en werkte tot nu toe maar liefst zeven muziekalbums af.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top