Uitgelicht voor jou: de beste kortfilms van ‘Lockdown’

Films |

Tijdens de eerste lockdown sloegen enkele Vlaamse filmtalenten de handen in elkaar om een antwoord te bieden op de beknellend maatregelen. Hun doel? Kunst te laten triomferen in de meest moeilijke tijden. Proximus Pickx juicht dit initiatief toe en selecteerde daarom de vijf beste kortfilms van ‘Lockdown’.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Zuur'

Niemand minder dan Hollywoodster Matthias Schoenaerts verschijnt in ‘Zuur’ ten tonele om de crimineel Jurgen te spelen. Jurgen zit in de cel omdat hij een bijtend zuur gooide op zijn ex Kim (Veerle Baetens). Hij hoopt door het gesprek met haar aan te gaan een strafvermindering te bekomen maar dat past niet in Kims plannen … Zij wil wraak en wel nu!

'2055'

2055 is de naam van een man (Peter Gorissen) die al veertig jaar vrijwillig in isolement leeft. Op een dag wordt zijn wereld overhoop gehaald wanneer een technieker (Tom Vermeir) plots een telefoon komt controleren maar ook diepzinnige vragen begint te stellen aan een man die zichzelf vrijwillig heeft opgesloten. Hij vermeldt hoe het leven buiten de muren van zijn kamer eraan toe gaat en probeert op slinkse wijze de man te overtuigen om terug naar buiten te gaan.

 

'Franky & Mariel'

Niemand minder dan topscenarist Jan Eelen bedacht het verhaal van Franky en Mariel. Franky (Josse De Pauw) zit al jarenlang in de gevangenis en is daar uitgegroeid tot een cynische man die in niets meer gelooft en niemands gevoelens spaart. Mariël (Marjan De Schutter), daarentegen, is de goedheid zelve en gaat vrijwillig in gesprek met de gevangenen om ze een hart onder de riem te steken. Wanneer ze Francky ontmoet lijkt ze op het eerste gezicht zijn zoveelste slachtoffer te worden, totdat zij het welletjes vindt en het evenwicht herstelt ...

 

'Transfer'

Seriemoordenaar Elias Duyster (Gène Bervoets) krijgt op een dag gevangenisbezoek van zijn vervreemde dochter Fia (Anne-Laure Vandeputte). Zij heeft haar vaders handtekening nodig voor een medisch attest en dat zet een machtsspelletje in gang waarin Elias duistere krachten aanwendt om de controle over zijn dochter terug te winnen. Het lot keert zich echter tegen hem wanneer hij wordt geconfronteerd met de realiteit.

'Nora & Sam'

Nora (Tine Embrechts) komt Sam (Joke Devynck) bezoeken in de gevangenis. Al snel merkt de kijker op dat Nora heel zenuwachtig is voor het gesprek. Ter voorbereiding van dat gesprek praat ze tegen zichzelf, vindt ze excuses uit en heeft ze een zeer angstige blik in de ogen. Ze heeft iets belangrijk te zeggen, maar wanneer ze Sam eindelijk ziet, slaagt ze daar niet in. Uiteindelijk blijkt Nora diegene te zijn die "gevangen" zit in zichzelf, terwijl Sam de enige persoon is die haar kan bevrijden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top