'Ghostbusters' tot 'Top Gun', deze sequels verwachten we in 2021

Films | Iedereen hoopt dat dit jaar het normale leven weer kan hervatten. Dat betekent ook dat de cinemazalen weer zullen openen en om ons naar het grote scherm te lokken, staan er vanaf deze zomer al een hoop films klaar. Proximus Pickx blikt vooruit op enkele sequels die dit jaar nog zouden moeten verschijnen, en naar de ene kijken we al meer uit dan naar de andere.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ghostbusters: Afterlife (November)

De ‘Ghostbusters’-franchise uit de Jaren 80 wordt nog steeds gezien als een van de meest onvergetelijke, originele en hilarische filmreeksen ooit. In 2016 kreeg de franchise een reboot, maar die werd door critici en door het publiek niet gesmaakt, waardoor de prent naar verluidt een verlies draaide van zo’n 70 miljoen dollar.
 
Waarom kijken wij dan uit naar de nieuwe ‘Ghostbusters’? Wel, ‘Afterlife’ is geen vervolg op de reboot, maar wel op de tweede ‘Ghostbusters’-film uit 1989. Originele castleden Bill Murray, Dan Akroyd, Ernie Hudson en Sigourney Weaver nemen hun rollen van weleer weer op, naast onder andere Paul Rudd, Finn Wolfhard en Carrie Coon. De trailer voor deze film werd al met applaus onthaald, dus hopelijk kan ‘Afterlife’ de ‘Ghostbusters’-franchise uit het slop trekken.

A Quiet Place Part II (November)

De horrorfilm ‘A Quiet Place’ van John Krasinski, waarin een familie muisstil moet blijven om te overleven, was een enorme hit in 2018. De stilte in de film zorgde voor een ongekende spanning, waarbij het kleinste geluid levensgevaarlijk kon zijn. Over de wereld van ‘A Quiet Place’ was het laatste verhaal nog niet verteld, dus begonnen de filmmakers aan een sequel.
 
‘A Quiet Place Part II’ werd al in maart 2020 in première getoond in New York. Het was de bedoeling dat de film toen in alle zalen zou verschijnen, maar om gekende redenen kon dat niet doorgaan. De release werd enkele keren uitgesteld, en staat nu gepland voor november 2021.

De eerste film 'A Quiet Place' kan je bekijken in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

No Time to Die (oktober)

Daniel Craig keert nog één keer terug naar het grote scherm als geheim agent 007 James Bond in ‘No Time to Die’. De film is al in productie sinds 2016 en het filmen ging door in 2019. Met een budget van zo’n 250 miljoen dollar is de film een van de duurste ooit gemaakt.
 
‘No Time to Die’ moest eigenlijk in november 2019 al in de zalen komen, maar omdat de oorspronkelijke regisseur Danny Boyle het project verliet, werd de release een eerste keer uitgesteld. Dan kwam een pandemie roet in het eten gooien. De makers van de Bondfilm wilden hun release liever nog een jaar uitstellen dan die op een streamingplatform uit te brengen. Tenslotte: met zo’n riant kostenplaatje wil je dat je film in volle glorie op een groot scherm te zien is. Een deel van dat prijskaartje ligt overigens aan dat uitstelgedrag, want voor elke vooropgestelde release moet er weer een nieuwe publiciteitscampagne opgezet worden. Een duur grapje, dus het kan maar beter de moeite waard zijn.

Venom: Let There Be Carnage (juni)

‘Venom’ uit 2018, gebaseerd op de Marvel Comics over Eddie Brock die bezeten is door een buitenaardse levensvorm,  werd onthaald met overwegend negatieve recensies. De film was te luid, te rommelig en te chaotisch en had een te flauw verhaal, kwamen de critici overeen. In de comics heeft het personage Venom een sterke link met Spider-Man, maar de studio die de film maakte, had de rechten op die superheld niet, dus hij komt niet voor in ‘Venom’.
 
Het publiek leek niet akkoord te gaan met de critici en de film werd een groot kassucces, dus komt de sequel er deze zomer aan. Hopelijk weet ‘Let There Be Carnage’ enkele problemen uit de eerste film recht te trekken. Fans die hun eigen trailers monteren, hopen alvast dat Tom Hollands Spider-Man een cameo maakt. Één element maakt ons alvast hoopvol: Tom Hardy, wiens acteerwerk algemeen als het lichtpunt in de eerste film gezien werd, keert terug en naast hem krijgen we Woody Harrelson te zien.

Top Gun: Maverick (juli)

Deze kan nog alle kanten uit. ‘Top Gun: Maverick’ is het vervolg op de klassieker over gevechtspiloten uit 1986. Dat vehikel voor Tom Cruise gaat over een jonge piloot die er alles aan doet om de beste te zijn in zijn vak. De actiefilm is nog steeds erg populair, dus er zijn zeker nog genoeg fans om een vervolg te verantwoorden.
 
In ‘Maverick’ geeft Tom Cruise de toorts door aan Miles Teller (‘Whiplash’). Die laatste speelt de zoon van Nick “Goose” Bradshaw, de beste vriend van het personage van Cruise die omkwam in de eerste film. De film belooft in elk geval heel wat drama en spectaculaire vlieggevechten. Of de film de voorganger uit 1986 zal kunnen evenaren, valt nog af te wachten. Soms is het immers beter om een oude film te laten rusten…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top