Deze filmsterren gingen wel héél ver om een rol te bemachtigen

Films | Om een felbegeerde rol in een blockbuster te bemachtigen gaan sommige acteurs en actrices ver. Heel ver. Van levensbedreigende uithongering tot overnachten in karkassen: volgende filmsterren zijn niet van een kleintje vervaard om zichzelf voor te bereiden op een rol.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Adrien Brody in 'The Pianist'

Brody trok uit zijn appartement, verkocht zijn auto en verhuisde naar Europa met slechts twee valiezen, zodat hij helemaal in de huid van zijn personage kon kruipen. De acteur, die een Oscar won voor zijn rol, volgde tevens een crashdieet en verloor 13,6 kilo in zes weken. Zijn laagste gewicht tijdens de opnames was 60 kilogram. Hij nam ook pianolessen en leerde een dialect aan.

Brody vertelde aan de BBC dat hij zichzelf uithongerde om echt te ervaren wat honger betekent. "Ik heb verlies en treurnis ervaren in mijn leven, maar nooit de wanhoop die honger met zich meebrengt."

Leonardo DiCaprio in 'The Revenant'

DiCaprio bereidde zich voor op de rol van pelsjager Hugh Glass door in de wildernis te kamperen. Hij sliep daarbij in karkassen van dieren, at rauw bizonvlees en zwom regelmatig in bevroren rivieren. "Ik kan 30 tot 40 scènes opnoemen waarbij ik de moeilijkste dingen moest doen die ik ooit gedaan had", vertelde de steracteur aan Yahoo Movies. "Ik werd constant blootgesteld aan ijzige koude en riskeerde voortdurend onderkoeling."

DiCaprio wou zo waarheidsgetrouw mogelijk kunnen acteren, en moest daarom ervaren hebben wat het betekent om de beproevingen te doorstaan die Glass had meegemaakt. "Mijn reactie op het eten van rauw bizonvlees was authentiek", vertelde hij aan Yahoo. "Regisseur Alejandro (González Iñárritu) heeft de weerzin op mijn gezicht in de film gelaten, het was een instinctieve reactie."

Ontdek 'The Revenant' op Netflix via de tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx.

Daniel Day-Lewis in 'Lincoln'

Day-Lewis staat te boek als een begenadigd method actor. Voor al zijn rollen doet hij een uitvoerige research. Toen hij de zestiende president van de Verenigde Staten zou incarneren, hield de Britse acteur zijn Amerikaans accent aan gedurende de volledige periode van de opnames, ook als de camera's niet filmden. Hij tekende documenten ook steevast met 'Yours, A.'. 

Day-Lewis dompelde zich onder in het leven van Lincoln door de literatuur erop na te slaan en bestudeerde ook urenlang de foto's van Lincoln, die door fotograaf Alexander Gardner genomen werden. In totaal duurde zijn research voor 'Lincoln' een dik jaar. Zijn inspanningen wierpen hun vruchten af, want de acteur won een Oscar voor zijn hoofdrol.

Heath Ledger in 'The Dark Knight'

Ledger daalde af naar de pure waanzin voor zijn iconische rol van The Joker in 'The Dark Knight'. De acteur sloot zichzelf op in zijn flat gedurende een maand voor de opnames, en sliep naar schatting zo'n twee uur per nacht gedurende één week tijens de opnames, omdat hij maar niet kon stoppen met denken over zijn rol. Crewleden maakten zich zorgen over de acteur, want Ledger bleef naar verluidt in zijn rol steken als de camera's uit stonden.

"Als je met Heath wou praten, en dus niet met The Joker, negeerde hij je gewoon", vertelde een bron aan Fox News. "Zelfs op zijn vrije dagen kwam hij naar de set om daar wat rond te hangen. Tegen het einde van de opnames kreeg hij de waarschuwing dat hij te ver was gegaan. Het was beangstigend."

Doordat Ledger zodanig opgeslokt geraakte in zijn rol, bezweek hij op veel te jonge leeftijd aan een overdosis voorgeschreven medicijnen, nog voor de release van de film. Ledger won postuum een Oscar.

'The Dark Knight' kan je bekijken via de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Christian Bale in 'The Machinist'

Christian Bale staat bekend als de meester van gewichtsverlies en -toename voor zijn filmrollen. Om mager en ziekjes over te komen op het scherm verloor Bale maar liefst 55 kilo voor zijn rol van de slapeloze Trevor Resnick in 'The Machinist', door dagelijks enkel een blikje tonijn en een appel te eten.

Daarna kweekte Bale in sneltempo 45 kilo aan spieren voor zijn rol in 'Batman Begins'. Maar regisseur Christopher Nolan vond dat wat overdreven, en verzocht hem om negen kilo af te vallen.

Later kwam Bale weer bijna 20 kilo aan voor zijn rol van de bekeerde FBI-agent in 'American Hustle'. "Ik heb veel donuts, cheeseburgers en om het even welke rommel gegeten", vertelde Bale aan People Magazine. "Ik vrat letterlijk alles op wat mijn pad kruiste. Ik woog initieel 84 kg en verzwaarde tot 103 kg."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top