Van poseren op een verhoogje tot filmen in het ISS: altijd wat te beleven met Tom Cruise

Films | Op VTM 2 kan je vanavond om 20u40 kijken naar de actiefilm ‘Jack Reacher’. Hoofdrolspeler Tom Cruise heeft intussen al een heuse reputatie opgebouwd in Hollywood, en toch blijft hij nieuwe manieren vinden om zichzelf in de belangstelling te werken. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Jack Reacher’ speelt Cruise een ex-officier van de Amerikaanse militaire politie. Hij wordt uit zijn pensioen gehaald om een onderzoek te voeren naar een sluipschutter die vijf dodelijke slachtoffers maakte. De politie heeft een goede verdachte, een ex-sluipschutter bij het leger, maar die wil dat Reacher erbij gehaald wordt voor een extra onderzoek. Uiteindelijk ondekt Reacher een complot waarbij zijn ex-collega als zondebok in de val is gelokt.
 
In het boek waar de film op gebaseerd is, is Jack Reacher een grote en imposante persoon. Wie de gestalte van Tom Cruise kent, weet dat de acteur niet bepaald aan die omschrijving voldoet. De acteur wordt vaak gefilmd op een flatterende manier en er wordt gespeculeerd dat hij tijdens opnames vaak op een verhoogje staat, of dat hij op de rode loper speciale schoenen draagt die hem iets groter maken. Wat het ook moge zijn, de makers van ‘Jack Reacher’ zagen er geen graten in om Cruise te verkiezen boven Dwayne Johnson, die ook in de running was. “Cruise is misschien maar 90 procent het formaat van Reacher, maar hij is wel 100 procent het personage”, reageerden ze.
 
De lengte van Cruise en de verschillende manieren waarop de acteur zijn eigen gestalte al dan niet probeert te verdoezelen, leveren hem vaak een pagina in de pers op, net als andere uitspattingen. Maar ook afgelopen jaar kwam hij wel erg vaak terug in de media. Een van de enige filmsets die deze periode nog actief is, is namelijk die van ‘Mission: Impossible 7’ in de Verenigde Arabische Emiraten. En daar loopt niet alles van een leien dakje.

Naar de ruimte

Tom neemt de huidige coronamaatregelen erg ernstig, en kwam een maand geleden in opspraak omdat hij enkele crewleden onder hun voeten gaf omdat ze de voorschriften niet strikt volgden. Zijn tirade werd opgenomen en online gezwierd. Achteraf zou hij twee robots aangeschaft hebben die op de set moesten toezien op de naleving van de maatregelen.
 
Enkele dagen geleden stak er weer een kleine storm de kop op over diezelfde filmset. Enkele crewleden deden hun beklag namelijk in de krant The Sun. Zij willen de opnames graag stilleggen totdat ze weer met iets meer vrijheid kunnen verderwerken. Bovendien filmen ze in een rode zone, en zijn ze niet zeker of ze wel thuis zullen geraken. Toch wil Cruise volgens hen koste wat het kost doorzetten en de opnames afronden. “Tom is echter helemaal geobsedeerd met de afronding van de opnames. Niets zal hem ervan weerhouden dat doel te bereiken; hij is echt vastbesloten. Het is indrukwekkend, maar ook een nachtmerrie”, zeggen ze.
 
Het is echter niet allemaal kommer en kwel. Enkele maanden geleden werd bekendgemaakt dat Tom Cruise de eerste acteur zal zijn die in het ISS (International Space Station) een film zal draaien. Volgens NASA, dat de productie van de film ondersteunt, zou dat een pak jongeren kunnen aanmoedigen om voor wetenschapsvakken te kiezen op school. Cruise zou met een raket van SpaceX (het bedrijf van Elon Musk) naar het ruimtestation vliegen, een bezoekje dat ruim 33.000 dollar per dag kost.
 
Intussen is bekend dat de acteur in oktober 2021 zal vertrekken naar het ISS. Een stoeltje op zijn vlucht is gereserveerd voor regisseur Doug Liman, die samen met Cruise al de succesvolle sciencefictionfilm ‘Edge of Tomorrow’ maakte. Hoe hun volgende film zal heten en wat het verhaal wordt, is nog niet bekend gemaakt.

Bekijk ‘Jack Reacher’ op 5 februari om 20u40 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top