Tetris en Rubiks Kubus komen terug in filmjasje

Films | “De jeugd van tegenwoordig zit alleen nog op hun gsm”, dat horen kinderen en tieners alsmaar vaker. De oudere generatie durft al eens afkeurend naar schermen te wijzen en nostalgisch weg te dromen bij de gedachte aan hun favoriete jeugdspelletje. De filmindustrie zag haar kans schoon en speelde erop in. Met films over Tetris en de Rubiks Kubus als resultaat.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een spel als uitgangspunt voor een serie of film gebruiken, is niets nieuws. Aan het einde van 2020 was zo’n serie nog één van de grootste successen van Netflix. Miljoenen mensen bekeken ‘The Queen’s Gambit’, waarin schaken centraal stond. Het succes was zelfs zo overweldigend dat mensen over de hele wereld de liefde voor schaken vonden, of op z’n minst zo slim en sluw wilden lijken als hoofdpersonage Beth Harmon.
 
Op een geslaagd concept kan je verder bouwen en dat dachten enkele andere filmmakers ook. Want niet veel later kwamen andere plannen naar boven drijven. Zo staat er ons een film over de alombekende Rubiks Kubus te wachten en ook het populaire computerspel Tetris maakt zijn opwachting op het witte doek.

Rubiks Kubus
 
De kleurrijke Rubiks Kubus was een must have voor kinderen vroeger. Van het bonte denk- en puzzelspel werden maar liefst 450 miljoen exemplaren verkocht over de hele wereld. De speler moet een web van zes door elkaar gemixte kleuren ontwarren door de rijen en kolommen van de kubus te draaien. Winnen doe je wanneer op elke zijde slechts één kleur zichtbaar is.
 
Hyde Park Entertainment Group en Endeavor Content buigen zich over het maakproces, maar meer dan dat is er op dit moment nog niet geweten over de film. De regisseur en plot worden geheim gehouden, maar producer Ashok Amritraj wil er wel dit over kwijt: "Ik heb een persoonlijke en nostalgische band met de Rubiks Kubus sinds mijn kindertijd in India. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Endeavor Content en Rubik's/Smiley, en samen een prachtig en complex Rubiks universum te creëren."
 
Wanneer de film klaar is voor het grote publiek is nog niet bekend.
 

Tetris
 
Een andere kleurrijke klassieker is Tetris, het spel waarbij verschillende soorten blokjes naar beneden dalen in je speelveld, die jij zo passend mogelijk moet zien te rangschikken. De bijhorende muziek is al even populair als de game zelf. Over deze langspeler is al meer bekend: John S. Baird neemt de regie voor zijn rekening en Taron Egerton kruipt in de huid van hoofdpersonage Henk Rogers.
 
Henk Rogers is de Nederlandse video game designer die Tetris tot leven bracht, hij was eigenaar van de rechten en mocht het als enige verdelen op consoles. Tijdens de Koude Oorlog ontstond er echter een gevecht om de auteursrechten van het spel. Het verhaal volgt de rechtszaken en Rogers’ rol in het hele gebeuren.
 
‘Tetris: The Movie’ zou dit jaar nog moeten uitkomen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top