Proximus viert de verjaardag van Wim Opbrouck met drie films op Movies & Series

Films | Zanger, acteur, presentator en manusje van alles Wim Opbrouck wordt op 5 februari 52 jaar oud. Om de verjaardag van de immer guitige man uit Bavikhove (deelgemeente van Harelbeke) te vieren, biedt Proximus op de zender Movies & Series drie films aan uit zijn rijkelijk gevulde oeuvre.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wim Opbrouck voelt zich net zo goed in zijn vel wanneer hij een komische rol speelt, zoals in ‘Het eiland’ of ‘In de Gloria’, als wanneer hij een ernstig personage vertolkt, zoals in ‘Salamander’ of ‘In Vlaamse Velden’. Tegenwoordig is hij vooral te zien als presentator in ‘Bake Off Vlaanderen’ en als jurylid in ‘De Slimste Mens ter Wereld’, waar hij zich helemaal kan laten gaan om een komische noot in de spanning te injecteren, of om de kandidaten af te leiden en te verwarren natuurlijk. Via de catalogus in Movies & Series kan je nu onderstaande films bekijken waarin Wim meespeelt. Als je dit weekend liever meeviert met Wim, kan je hiervoor aanstaande zaterdag afstemmen op zender 13 voor de films 'Pippa', 'Frits & Freddy' en 'Bowling Balls'.

Pippa

Pippa (Nathalie Meskens) en Glenn (Tom Van Dyck) zetten na vijf jaar huwelijk een punt achter hun relatie. Maar over de verdeling van hun bezittingen zijn ze het niet eens. Geen van beiden wil hun kast van een huis verlaten, dus proberen ze elkaar buiten te pesten. En dat loopt steeds meer uit de hand.
 
Wim Opbrouck speelt in ‘Pippa’ de rol van Mr. Corneel Corbeels, die de stem van de rede moet vertegenwoordigen. Naast Meskens, Van Dyck en Opbrouck speelt in de film een hele resem Vlaamse toppers mee, waaronder Ella Leyers, Sven De Ridder, Manou Kersting en Peter Van Den Begin.

Frits & Freddy

Regisseur Guy Goossens en producent Marc Punt hadden er met ‘Matroesjka’s’ net een successerie met Peter Van Den Begin op zitten toen ze hem opnieuw een hoofdrol gaven. In ‘Frits & Freddy’ speelt hij Frits, de broer van Freddy (Tom Van Dyck). Zij verkopen bijbels deur aan deur, en graaien gaandeweg al eens iets mee uit de huizen. Maar wanneer ze bij beroepscrimineel Carlo Mus (Wim Opbrouck) aankloppen, krijgen ze meer dan ze hoopten. De broers beramen een plan, maar dat loopt volledig uit de hand.

Bowling Balls

In ‘Bowling Balls’ krijgt Wim Opbrouck de hoofdrol, als ex-belastingcontroleur Mon Dewilde die nu een motorclub leidt: de Bowling Balls. De outlaws met een peperkoeken hartje verkopen gestolen auto’s aan de Bulgaarse maffia, maar krijgen concurrentie van hun rivalen, de Banana Knights. Middenin een oorlog tussen beide bendes wordt het neefje van Mon (Jonas Van Geel) verliefd op Tina (Nathalie Meskens), de zus van de leider van de Banana Knights. Romeo en Julie in het motorbendemilieu is het net niet, maar wel aanleiding tot heel wat komisch conflict.
 
Mis deze films niet op het kanaal Movies & Series! Als je Wim Opbrouck in actie wil zien, maar de tv-optie Movies & Series nog niet hebt toegevoegd, klik dan hier. Movies & Series is te vinden op zender 13. Ontdek Movies & Series hier en activeer zo snel mogelijk je tv-optie voor een onbeperkte toegang tot de op-aanvraag catalogus van Pickx!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top