Topacteurs als jonge snaak bij ‘F.C. De Kampioenen’

Films | Elke roemrijke carrière moet ergens beginnen en in het geval van onze Vlaamse topacteurs hield dat vaak een bezoekje in aan de set van F.C. De Kampioenen. Voor sommigen betekende de serie de eerste keer dat hun gezicht op het scherm te zien was, voor anderen gingen er andere rolletjes aan vooraf. Dit zijn enkele opvallende voorbeelden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Geert Van Rampelberg

Geert Van Rampelberg, die we onlangs nog in een hoofdrol zagen in in de VRT-serie ‘Black-out’, studeerde in 1998 af aan de Studio Herman Teirlinck. Als student kreeg hij al een paar bijrolletjes te pakken, want in 1997 maakte hij zijn debuut als drukker in ‘Windkracht 10’. Kort erna trok hij een schilderspak aan voor een rolletje in ‘F.C. De Kampioenen’, samen met Wouter Hendrickx. Zij dwarsbomen een plannetje van DDT in het kantoor van Boma.

Lucas Van den Eynde

Ook Lucas Van den Eynde zagen we onlangs nog in ‘Black-out’. Hij maakte zijn schermdebuut in 1985 als soldaat in ‘Wildschut’, een verfilming van de gelijknamige roman van Felix Thijssen. Na nog kleine rolletjes in onder andere ‘Postbus X’, speelde de gevestigde theateracteur in 1990 een vriendje van Bieke in ‘F.C. De Kampioenen’ die bij een andere ploeg voetbalt.

Koen De Bouw

Een van de grootste exportproducten van de Vlaamse filmwereld is acteur Koen De Bouw. Meteen nadat hij afstudeerde aan de Studio Herman Teirlinck, kreeg hij zijn eerste hoofdrol in een film te pakken. In de Nederlandse film ‘Han de Wit’ (1990) acteerde hij (met Hollands accent dan nog) naast Nelly Frijda, ma Flodder zelve. In ‘Langs de kade’, een politieserie die zich in Antwerpen afspeelt, had hij eerder al een bijrolletje als dokter. En een jaar na zijn eerste hoofdrol verscheen hij in, jawel, ‘F.C. De Kampioenen’. Daarin vertolkt hij het vriendje van het nichtje van Pascale.

Koen De Graeve

Koen de Graeve was na zijn studies vooral actief in de theaterwereld. Twee jaar voor hij afstudeerde had hij wel een rolletje als student in ‘Ad Fundum’, maar zijn eerste echte schermrol had hij bij ‘F.C. De Kampioenen’ in 1996. Hij speelde een vriend van Bieke, die op haar aansporen als arbeidsinspecteur langsgaat in de krantenwinkel van Carmen om haar in de maling te nemen. En dat leidt – hoe kan het ook anders – tot een groot misverstand.

Guga Baúl

Guga Baúl zette de eerste stappen richting BV-schap in 2005, toen hij deelnam aan ‘Comedy Casino’. In 2010 werd hij een schermgezicht met ‘Tegen de Sterren op’. Maar wie erg goed oplette, kon Guga in 2003 al gezien hebben in ‘F.C. De Kampioenen’. In de eerste aflevering van het 14de seizoen wordt het café van Pascale even omgetoverd tot fuifzaal, en tussen de fuivers vinden we niemand minder dan een 17-jarige, blonde en langharige Guga. De komiek en imitator was blijkbaar een superfan van de sympathiekste club van het land, dus toen ze figuranten zochten, stond hij te springen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top