Belgische filmlocaties om te bezoeken voor een ongewone wandeling

Films | Reizen zit er voorlopig nog niet in, dus om je wandelingen wat op te fleuren, moet je het mooie België verkennen. Waarom niet eens langs de draailocaties van je favoriete films en series passeren, om het land eens op een andere manier te ontdekken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Les Misérables

De grote klassieker van Victor Hugo, ‘Les Misérables’, is op en top Frans. En toch opteerde de BBC om een van de belangrijkste locaties in België te zoeken toen ze het boek in een prestigieuze serie goten. Voor het welbekende meesterwerk gebruikten ze ons platte land als decor, tussen Brussel en Gent en met een uitstapje naar Huy. Onze kasseiwegen lijken de Britten helemaal te hebben overtuigd. Bovendien rijden historische koetsen er nog steeds langs de paden van het Jubelpark en Warandepark. Waan je dus eens in de 18de eeuw met een landelijke wandeling door dit decor.

De Bende van Jan de Lichte

Paradepaardje van streamingdienst Streamz was bij de lancering de serie ‘De Bende van Jan de Lichte’. Die reeks over de Robin Hood van Aalst speelt zich af in de 18de eeuw, in Vlaamse bossen, bij burchten en kastelen. Locaties als het kasteel van Beauvoorde in Wulveringem zijn zeker een aanrader voor een mooie wandeling, maar voor wie liever de natuur opzoekt, schuilt ook een goede tip in de serie. Op de top van de Kluisberg, een vaste waarde in het Belgische wielermilieu, vinden we het 200 hectaren grote Kluisbos, waar een groot deel van ‘De Bende van Jan de Lichte’ is opgenomen. Voor een prachtige boswandeling vind je in België geen betere locatie. En kinderen die het even beu zijn om struikrover te spelen in het bos, kunnen ook terecht op de verschillende recreatieplaatsen.

Beau Séjour

De pittoreske omgeving in en rond Lanklaar vormde dan weer het decor voor ‘Beau Séjour’. Uiteraard is er het gelijknamige hotel in belle époquestijl, dat aan het fietsroutenetwerk en het natuurreservaat Oude Kanaalarm ligt. Een goed startpunt voor een ontdekkingstocht door Dilsen-Stokkem. Van daaruit kan je ook naar de winkel Fabri, of vakantiehuis Momo, de drie locaties waar de moordscène gefilmd werden. Misschien is een avondwandeling bij schemerdonker hier wel aan te raden, als je de geheimzinnige sfeer van de serie wil oproepen. En wie nu al het decor van het aanstormende tweede seizoen wil ontdekken, zakt best af naar Zeebrugge.

In Bruges

De titel zegt het al, voor het decor van deze Britse film met Colin Farrell en Brendan Gleeson moet je in het Venetië van Vlaanderen zijn. Brugge krijgt een hoofdrol in de zwartgallige komedie, en hoewel het hoofdpersonage meermaals zegt dat hij er met tegenzin verblijft, krijgen trekpleisters als het Koningin Astridpark, Minnewater en natuurlijk de Grote Markt met het Belfort heel wat schermtijd. Om geen enkele locatie te missen, kan je de route volgen die de toeristische dienst over de film uitstippelde. En wie maar niet genoeg kan krijgen van de streek, kan ook enkele kilometers verder een tussenstop doen in Damme, waar ‘Girl with a Pearl Earring’ werd opgenomen met Scarlett Johansson.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top