1 jaar gratis keert terug naar Vlaamse televisie

Films |

Vanaf 14 januari zendt Eén opnieuw de populaire quiz ‘1 jaar gratis’ uit. 16 kandidaten strijden opnieuw voor de hoofdprijs: het nettoloon van de meest verdienende deelnemer. Elke aflevering moeten de kandidaten drie reguliere rondes overleven om de week nadien zeker te zijn van een plekje. Na die drie rondes zijn de vuurproef en het cijferduel de scherprechters die de wekelijkse afvaller bepalen.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van 2001 tot 2008 was 1 jaar gratis een van de populairste quizprogramma’s in Vlaanderen. Elf jaar later werd de succesformule helemaal opgefrist en nieuw leven ingeblazen door Thomas Vanderveken. Maar het basisconcept van 1 jaar gratis blijft ongewijzigd: een quiz waar mensenkennis minstens even belangrijk is als feitenkennis, die je thuis mee kan spelen met het hele gezin en ook eentje met een mooie hoofdprijs: het netto jaarloon van de meest verdienende kandidaat.

Van vele markten thuis

De presentator van 1 jaar gratis wordt opnieuw Thomas Vanderveken, een man die van vele markten thuis is en van wie je ook nog zou geloven dat hij zelf het antwoord weet op alle quizvragen. Thomas werkte de voorbije jaren aan heel diverse projecten, zoals Thomas speelt het hard en Alleen Elvis blijft bestaan op Canvas, en Voor hetzelfde geld en Factcheckers op Eén.

Herman van Molle was zeven jaar lang de presentator van 1 jaar gratis en heeft de quiz destijds ook zelf bedacht, samen met Karel Vereertbrugghen. Hij is blij met de nieuwe versie van 1 jaar gratis: “Het is altijd prettig om te zien dat iets wat zo'n 20  jaar geleden aan een keukentafel is bedacht met klontjes geraffineerde suiker in plaats van kandidaten, een lang leven kan leiden. Ik wens presentator, medewerkers en natuurlijk ook deelnemers alle heil en hopelijk steken ze de studio niet in brand zoals wij ooit hebben gedaan.”

Het programma werd gemaakt volgens de toen geldende regels in verband met de coronamaatregelen.
1 jaar gratis is te volgen vanaf 14 januari elke donderdag om 20u40 op Eén en via VRT NU.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top