Nieuw op Netflix in januari

Films |

Het jaar 2021 begint met een knal bij Netflix, hier is onze selectie van de beste nieuwe programma's op het streamingplatform.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

History of Swear Words

Wie heeft scheldwoorden uitgevonden? Waarom gebruiken we ze? En waarom zijn ze zo leuk? Sluit je aan bij Nicolas Cage en andere beroemdheden in deze zesdelige serie die de oorsprong van scheldwoorden verkent. De reeks bespreekt ook de evolutie van scheldwoorden in de popcultuur en hun culturele impact in de zeer puriteinse Amerikaanse samenleving.

Te ontdekken vanaf 5 januari.

Pieces of a Woman

Martha en Sean Carson staan op het punt om een kind te krijgen. Toch loopt het mis, want bij de bevalling duiken problemen op waardoor Martha de baby verliest. De tragedie breekt het gezin en de jonge vrouw, die geïsoleerd raakt van haar geliefden. Ze moet leren rouwen en leren leven met het verlies. De speelfilm is een ontroerend portret van een vrouw die probeert recht te kruipen na een zwaar verlies.

De hoofdrol wordt gespeeld door Vanessa Kirby. De actrice won een prijs op het filmfestival van Venetië voor haar verbluffend optreden in ‘The Crown’.

Vanaf zeven januari kan je op Netflix kijken naar Pieces of a Woman.

Surviving Death

Netflix lanceert deze week nog een andere docu-serie. De documentaire ‘Surviving Death’ gaat over het leven na de dood. Dankzij diepgaande onderzoeken gaat de serie in op vragen die de mensheid al sinds jaar en dag bezighouden: ‘wat gebeurt er na de dood?’. In zes afleveringen wordt het innovatieve onderzoek gepresenteerd, bovendien komen er ook een reeks interviews met mensen die een bijna-doodervaring beleefden, aan bod.

Kijk vanaf zes januari naar Surviving Death op Netflix.

Crack: Cocaïne, corruption & conspiracy

In het begin van de jaren tachtig raasde de crack-epidemie als een tsunami door Amerikaanse steden en het verwoestte alles op zijn pad. Tientallen jaren later zijn de vernietigende gevolgen in het leven van verslaafden nog steeds diep voelbaar. Deze documentaire onderzoekt niet alleen de schade die door deze drug wordt veroorzaakt, maar ook de obscure oorsprong van de crisis en de daaruit voortvloeiende marginalisatie van zwarten die gevangen zitten in het Amerikaanse gevangenis- en gezondheidssysteem.

Beschikbaar vanaf 11 januari op Netlfix.

The Nightstalker: The Hunt For a Serial Killer

Achter het zonnige Los Angeles-weer van 1985 schuilt een meedogenloze seriemoordenaar met de bijnaam ‘Night Stalker’. Twee inspecteurs beloven dat ze nooit zullen opgeven totdat ze hem in het nauw gedreven hebben. Netflix levert wederom een boeiende documentaire af over een van de meest verschrikkelijke Amerikaanse seriemoordenaars, een echte boeman die Californië terroriseerde. U sluit best uw deuren om hem buiten te houden…

Beschikbaar vanaf 13 januari op Netlfix.

Disenchantment - seizoen 3

Na meer dan een jaar geduld herontdek je de avonturen van Princess Bean in dit derde seizoen van deze serie van de maker van The Simpsons en Futurama, de uitstekende Matt Groening. De prinses zal voorzichtig moeten zijn om de vele problemen van het hof en de instabiliteit van koning Zog op te lossen. Wie zal er regeren? Eigenzinnige humor is gegarandeerd!

Beschikbaar vanaf 15 januari op Netlfix.

White Tiger

Deze film vertelt ons over de klassenstrijd in India aan de hand van het verhaal van Balram, een dorpsjongen die zal worden ingehuurd als chauffeur voor een rijke landeigenaar in Delhi. Balram zal er alles aan doen om aan de armoede te ontsnappen en het te maken als ondernemer. The White Tiger is een bewerking van de gelijknamige roman van Aravind Adiga, uitgebracht in 2008. De cast bestaat uit de voormalige Miss World en de Indiase ster Priyanka Chopra Jonas.

Te zien op Netflix vanaf 22 januari.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top