Eén laat in januari vier gloednieuwe 'coronareeksen' op de kijker los

Films | 2020 was voor de entertainmentsector een jaar om snel te vergeten. Ondanks alle restricties slaagde Eén er toch in vier nieuwbakken fictieseries te draaien met het kruim van de Belgische acteurs en regisseurs. Vier aparte reeksen waarin de coronacrisis nooit ver weg te denken is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat 2020 geen grand cru was voor de entertainmentsector is een open deur intrappen. Toch bleef het kruim van de Belgische regisseurs en acteurs niet bij de pakken zitten. Het resultaat van hun coronaproofe reeksen kan je vanaf maandag 4 januari vier weken lang bekijken op Eén.

Netmanager Oliver Goris is alvast opgetogen met het resultaat: "Deze vier mini-reeksen zijn absoluut bijzonder. Vier reeksen die de kijkers zullen meeslepen, ontroeren, doen lachen en vooral: die de kijkers zullen verrassen", klinkt het. De reeksen 'We moeten eens praten', 'LEEF', 'Lockdown' en 'De Shaq' worden in januari elk om de beurt een hele week lang van maandag tot donderdag uitgezonden.

We moeten eens praten

Beginnen doen we met 'We moeten eens praten', dat vanaf 4 januari in première gaat. In de komische reeks worden we geconfrontreerd met het koppel Els (Clara Cleymans) en Alex (Rik Verheye) dat een relatiecrisis doormaakt. Na een relatie van vier jaar heeft Els iemand anders gevonden, waardoor ze Alex de laan wil uitsturen. Dat is echter buiten een gifwolk gerekend, waardoor iedereen verplicht moet binnen blijven. Slagen Els en Alex erin om elkaar terug te vinden of toont de kloof tussen de twee zich toch onoverbrugbaar?

'We moeten eens praten' is vanaf maandag 4 januari om 21u25 te bekijken op Eén.

LEEF

Anja (Joke Emmers) is een frivole dertiger die vastgeroest is geraakt in de routine van haar job: overledenen klaar maken voor opbaring in het funerarium. Gelukkig staan haar 'klanten' haar met raad en daad bij om haar een zetje in de rug te geven. Naast Joke Emmers zien we onder meer ook Michaël Pas, Lukas Van den Eynde en Lize Feryn.

'LEEF' is vanaf maandag 11 januari om 21u25 te bekijken op Eén.

Lockdown

Twaalf op zichzelf staande kortverhalen met het kruim van het Vlaamse regisseer- en acteertalent: dat is in een notendop wat 'Lockdown' ons biedt. De setting blijft in de twaalf afleveringen van zo'n tien minuten onveranderd: de bezoekersruimte in een gevangenis. Onder meer Matthias Schoenaerts, Veerle Baetens, Josse De Pauw en Peter Van den Begin geven het beste van zichzelf, terwijl onder andere Kaat Beels, Jan Eelen en Michaeël R. Roskam plaatsnemen achter de camera.

'Lockdown' is vanaf maandag 18 januari te bekijken op Eén.

De Shaq

De laatste in het rijtje fictie van eigen bodem is 'De Shaq'. In deze reeks van Inès Eshun en Anthony Nti wordt personal trainer Shaq (Prince K. Appiah) door zijn zakenpartner Marnix (Bart Hollanders) gevraagd om een 'probleempje' te helpen oplossen. Wanneer dat probleempje echter een lijk in de tuin blijkt te zijn, wil Shaq er niets meer mee te maken hebben. Dat is echter buiten Marnix gerekend...

'De Shaq' is vanaf maandag 25 januari te bekijken op Eén.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top