Deze sterren vormden tegen wil en dank het voorwerp van virale memes

Films | Memes, leuke foto's of gifs die viraal gaan, doen te pas en te onpas de ronde op sociale media. De sterren die tegen wil en dank het voorwerp vormden van een meme dankzij een bijzondere mimiek of een gevatte oneliner zijn dan ook niet meer op één hand te tellen. Een terugblik op de grappige situaties achter enkele van de bekendste memes van beroemdheden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nicolas Cage

Nicolas Cage is zonder enige twijfel een van de acteurs die het vaakst in een meme is gegoten. Bovendien is hij ook verantwoordelijk voor enkele van de oudste memes. Naast zijn gelaatstuitdrukkingen lijken ook zijn kapsels daar een belangrijke rol in te hebben gespeeld... Zoals in 'Con Air' en 'Next', waarvan twee stills behoren tot de meest bekende memes op het web. Zijn gefrustreerde gelaatsuitdrukking in de film 'Rage' zal hem waarschijnlijk zijn leven lang blijven achtervolgen. Nicolas Cage mag dan wel het geliefkoosde onderwerp zijn voor een meme, zelf houdt hij zich eerder afzijdig op het wereldwijde web. Misschien heeft dat wel te maken met het feit dat hij liever niet dag in dag uit geconfronteerd wordt met zijn gelaatsuitdrukkingen die de ronde doen ...

Robert Downey Jr.

Memes worden vaak gebruikt om de reactie van de gebruikers op een overdreven manier weer te geven. Daarvoor wordt vaak een beroep gedaan op de meest bekende acteurs uit blockbusters. In 'Avengers' uit 2012 rolt Robert Downey Jr. enkele luttele seconden met zijn ogen. Een screenshot later en zijn reactie gaat viraal. De gif 'Robert Downey Jr. Rolling Eyes' dook overal op het web op dankzij BuzzFeed, het lanceerplatform van talloze memes. De template kent ondertussen meer dan 14.000 variaties en kan nog tot in het oneidige worden hergebruikt bij de tekst "mijn blik wanneer ..." Of hoe een onschuldige reactie in een oogwenk het symbool wordt voor de ergernis van een hele generatie!

Chrissy Teigen

Wat zou jouw reactie zijn als je echtgeno(o)t(e) een Golden Globe in de wacht sleept? Ogenschijnlijk had Chrissy Teigen daar nog geen moment bij stilgestaan. Toen John Legend in 2015 het podium besteeg om zijn beeldje voor het beste filmnummer, een samenwerking met de rapper Common, in ontvangst te nemen, sloeg de reactie van zijn vrouw het internet met verstomming. In de realiteit werd ze eigenlijk overmand door emoties met een betraand gezicht als resultaat. De gelaatsuitdrukking van het model werd eerst opgepikt door Entertainment Weekly voordat het het voorwerp vormde van grappen allerhande. Haar gezicht was klaarblijkelijk een goudmijn voor de makers van memes, waardoor het al snel viraal ging.

Neil Patrick Harris

Deze meme behoort ook tot de oudste die de ronde doen. Dat is helemaal niet verwonderlijk als je weet dat hij voortspruit van een extreem populair personage uit de popcultuur: Barney Stinson, die in 'How I Met Your Mother' gestalte gegeven wordt door Neil Patrick Harris. De punchlines van Barney zijn niet op één hand te tellen en stuk voor stuk legendarisch, maar zijn iconische catchphrase "True Story" spant toch de kroon. Op deze illustratie houdt hij een glas rode wijn in de hand wanneer hij de frase te berde brengt. Nadat de aflevering waaruit de meme stamt in 2005 op de buis kwam, deed de meme al snel de ronde. De absurde verhalen van Barney mogen dan meer dan waarschijnlijk uit zijn duim gezogen zijn, dat is niet per se het geval voor degene die de meme gebruiken. Al zijn het wel stuk voor stuk ongelooflijke verhalen.

Kim Kardashian

Niet alle sterren hebben memes van illustraties waar ze trots op zijn. Dat is jammer genoeg het geval voor Kim Kardashian, die het web rond ging met een gezicht vol tranen. Zelfs een van de grootste iconen ziet er al wenend niet op haar best uit. Tijdens een aflevering van 'Kourtney & Kim Take New York' uit 2012 begon de realityster tijdens een interview te huilen en de internauten zorgen ervoor dat ze dat nooit nog zal vergeten. Sindsdien is ze om nog een extra reden beroemd geworden: haar bijzondere gezicht als ze huilt. Creatievelingen kijken er dan ook telkens naar uit om dankzij verdrietige momenten met een nieuwe meme op de proppen te komen...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top