Showbizz detective: de onbekende videogame van Steven Spielberg met Jennifer Aniston en Quentin Tarantino

Films | Steven Spielberg wordt internationaal aanzien als een van de beste regisseurs ter wereld. Tussen de opnames van 'Jurassic Park', 'Schindler's List' en 'Amistad' door vond de regisseur echter ook de tijd om een heuse videogame te lanceren. Die geraakte echter nooit echt van de grond en verkommerde al snel in de vergetelheid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het zou meer dan waarschijnlijk niet meteen een trefwoord zijn indien je de vraag 'Wat weet je over Steven Spielberg?' voorgeschoteld krijgt in 'De Slimste Mens ter Wereld', maar in 1996 creeërde de gevierde regisseur met 'Director's Chair' zijn gloedeigen videospel.

In een poging om mee te surfen op het immense succes van de cd-rom en toekomstige generaties regisseurs warm te maken, kan je in 'Director's Chair' een beetje zoals in de 'Bandersnatch'-aflevering van 'Black Mirror' je eigen film gestalte geven. Doorheen de film word je met raad en daad bijgestaan door niemand minder dan Spielberg zelf, maar ook editor Michael Kahn, special effects supervisor Michael Lantieri en regisseur Dean Cundey passeren de revue.

Onder de radar

Aan de hand van verschillende nooit eerder vertoonde filmfragmenten van de hand van Spielberg met onder meer Quentin Tarantino en Jennifer Aniston, kan de speler zelf zijn eigen film samenstellen en wordt hij/zij doorheen het spel geconfronteerd met een aantal perikelen die ook toenmalige regisseurs koppijn veroorzaakten: een te krap budget, welk camerastandpunt te hanteren, et cetera.

Ondanks de sterrencast bleef het spel bij zijn release in 1996 toch grotendeels onder de radar. Dit kan verklaard worden door het feit dat Spielberg rijkelijk laat op de cd-rom-hype sprong en het spel ook weinig improvisatie van de speler toeliet. De verhaallijn bleef namelijk altijd dezelfde: Een ter dood veroordeelde gevangene (Quentin Tarantino) wiens vriendin (Jennifer Aniston) erop uit trekt om zijn naam te zuiveren door twee sinistere goochelaars nauwlettend in de gaten te houden (Penn & Teller). Hooguit kon je beslissen om er een thriller dan wel een komedie uit te destilleren.

Tweede leven

Enkele maanden geleden besloot spelletjesmaker en professor aan de Carnegie Mellon University Paolo Pedercini het relikwie een tweede leven te geven door het spel door middel van artificiële intelligentie enigszins aan te passen aan de vereisten van de huidige cinematografie. Op Molleindustria biedt hij zijn herwerking helemaal gratis aan om in de webbrowser te spelen. Altijd al je innerlijke regisseur willen ontdekken? Dan is dit je kans!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top