Vijf kerstfilms die je elk jaar wel ziet terugkomen

Films | Op kerstdag kan een goede film niet ontbreken, zeker niet in deze coronatijden. Proximus Pickx selecteerde de vijf films die je bij Kerstmis bijzonder vaak ziet terugkeren op de televisie. Geniet mee van deze kerstspecial.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Home Alone

Een kerst zonder 'Home Alone'? Dat is bijna uitgesloten en in vele Vlaamse huiskamers verschijnen de avonturen van Kevin McCallister op het scherm. Zelfs als hij niet op televisie komt, gaan velen via andere platformen de film bekijken. Het is dan ook dé kerstfilm bij uitstek voor jong en oud en het kerstgevoel komt nergens beter naar voren dan in 'Home Alone'.

Moesten er toch nog mensen zijn die hem niet gezien hebben (we betwijfelen het), dan raden we jullie aan om de jaarlijkse kersthype toch maar eens te volgen. Leuk weetje: dit jaar viert de film zijn 30ste verjaardag.

Die Hard

Vanavond kan je om 20u40 op VTM3 'Die Hard' bekijken. Deze prent uit 1988 vertelt het verhaal van agent John McClane (Bruce Willis), die in Los Angeles vertoeft omdat hij bij kerst zijn kinderen wil zien. Hij bevindt zich op een feestje van het werk van zijn ex-vrouw, wanneer Duitse terroristen binnendringen om een kluis te openen. Voor McClane wordt het zo een wel heel speciaal kerstfeestje.

Voor degenen die graag wat actie willen op kerstdag, is 'Die Hard' een goede versnapering.

Love Actually

Velen onder jullie zien tijdens deze feestdag graag een romantische film. 'Love Actually' is een ‘must see’ in dit genre. In deze film wordt het liefdesleven van acht Londenaren gevolgd. Er zijn dus tal van leuke verhaallijnen en die zorgen voor een film waar toch de nodige vaart in zit. Daarnaast is de cast best indrukwekkend.

Met Liam Neeson, Hugh Grant, Colin Firth, Emma Thompson, Keira Knightley en Rowan Atkinson doen er tal van bekende namen mee. Een leuk weetje: voormalig topmodel Claudia Schiffer doet zestig seconden mee in de film en dat leverde haar ongeveer 220.000 euro op.

Elf

Deze kerstklassieker uit 2008 met Will Ferrell, James Caan en Zooey Deschanel werkt op de lachspieren. Vooral de fans van Ferrell komen aan hun trekken. Buddy (Ferrell) kruipt als baby in een weeshuis in een zak met cadeautjes en hij wordt geadopteerd door de Kerstman.

Hij groeit op tussen de elfjes op de Noordpool en wanneer hij groot is, besluit hij om terug te keren naar New York om zijn biologische vader te zoeken. Die terugkeer naar de ‘echte wereld’ verloopt moeizaam en letterlijk met vallen en opstaan.

How the Grinch Stole Christmas

Bij kerst hoort uiteraard ook het personage van The Grinch. In 2000 kroop Jim Carrey in de huid van dit personage. The Grinch, dit jaar ook wel corona genoemd vanwege het verbod op grote kerstfeesten, haat de kerstdagen en wil wraak nemen op degenen die hem kwaad hebben gedaan.

Op kerstavond zakt af naar het magische land van de Who’s – die in een magische sneeuwvlok wonen – en gaat vermomd als de Kerstman proberen de cadeautjes en de kerstversieringen te stelen. Er komt echter plots een opvallende wending in het verhaal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top