Deze sterren haten kerstfeestjes

Films | De sfeer, de gezelligheid, de lichtjes, het grote diner en de de bijeenkomsten met de hele familie: ze zijn niet voor iedereen weggelegd. Ook enkele beroemdheden houden niet van Kerstmis. Proximus Pickx snorde een paar voorbeelden op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Stefaan Degand

Hij mag dan in de eerste Vlaamse kerstfilm ‘De familie Claus’ acteren, toch heeft Stefaan Degand het niet echt voor Kerstmis. “Waarom moet een mens in godsnaam tot de kerstperiode wachten om het warm en gezellig te maken?”, liet hij een maand geleden optekenen in het weekblad Humo. “Geef mij maar een onverwacht feest in plaats van een avond waarvan iedereen zo ontzéttend veel verwacht dat het alleen maar kan tegenvallen. Flikker toch op met dat kerstgedoe!” Hij begrijpt dus ook niet waarom zo veel mensen nu aageven dat ze waarschijnlijk de coronamaatregelen met de voeten zullen treden om toch bij hun familie te kunnen zijn. “Ik snap echt niet waarom iedereen daar zo over zit te zeiken. Ieder jaar weer klagen ze dat ze naar die ellendige kerstfeestjes moeten: nu hébben ze een alibi en is het weer niet goed.”

Colin Firth

Degand krijgt steun uit internationale hoek. De Britse acteur Colin Firth heeft herhaald dat hij een grondige hekel heeft aan Kerstmis. “In deze periode moet ik erop letten dat ik de autoradio niet aanzet, want de jingles geven me moordneigingen.” Firth heeft lak aan de commerciële kant van het feest. “Iedereen probeert je maar gelukbrengertjes aan te smeren, terwijl het allemaal maar nonsens is.” Zijn rol als de oude en geïrriteerde Scrooge in de klassieke kerstfilm ‘A Christmas Carol’ lijkt hem nog onder de huid te zitten.

Ariana Grande

De jonge zangeres associeert Kerst met hartzeer. “Mijn hart is deze tijd van het jaar al meermaals gebroken. Ik heb de indruk dat ik overal gebroken harten zie, ook al zou deze periode net de vrolijkste van het jaar moeten zijn”, zei ze in een interview met de Daily Mail. Toch schreef Grande een lied met de titel ‘Santa Tell Me’. Het nummer heeft een eerder ironische bijklank. “Ik walg van de kerstman. Mijn liedje lijkt misschien vrolijk, maar eigenlijk is het eerder zwartgallig en deprimerend”, zei ze erover.

Hugh Grant

Deze acteur schitterde in een van dé kerstklassiekers ‘Love Actually’, maar is toch geen voorstander van de feestdag. Grant doet er naar eigen zeggen alles aan om de kerstsfeer te vermijden. “De laatste jaren ging ik telkens met mijn vader naar een moslimland, zodat ik er helemaal van kon ontsnappen. We haten Kerst alletwee”, vertrouwde hij de wereld toe in 2009.

Jennifer Aniston

Deze actrice uit ‘Friends’ kan maar moeilijk liefde opbrengen voor Kerstmis, omdat de dag haar steeds doet denken aan slechte jeugdherinneringen. “Toen ik klein was, lieten mijn ouders me altijd buikdansen op kerstavond”, vertelde ze aan Entertainment Weekly. “De familie van mijn vader is Grieks. Dus met Kerstmis kleedde ik me steeds als een Grieks meisje. Ik had buikdanslessen genomen en moest elk jaar een show geven. Het had niets te maken met Kerst. Het was gewoon: laten we Jen eens belachelijk maken.” Ze hield er duidelijk een trauma aan over.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top