De leukste onlineshows die je dit jaar kon bekijken

Muziek | Het jaar 2020 was een horrorjaar voor de evenementensector. Voor artiesten was het behelpen en ze moesten zeer creatief uit de hoek komen. En toch waren er een aantal opmerkelijke initiatieven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Theater: 'Assisen, De badkuipmoord'

Na succesvoorstellingen in het theater met o.a. 'Assisen I, De webcammoord' en 'Assisen II, De gifmoord' was het Vlaamse theaterpubliek helemaal gewonnen voor deze interactieve theatervorm, waarin het publiek mee bepaalt over schuld en onschuld. Voor de voorstelling in maart kochten 12.000 fans een ticket voor een derde voorstelling, maar COVID-19 gooide alles overhoop.

In oktober kwam er dan een onlineversie: 'Assisen, De badkuipmoord'. Het publiek analyseert thuis ook echt mee vanop de eerste rij of de beklaagde wel of niet schuld heeft op basis van wat er gezegd wordt tijdens de ondervragingen en de betogen op het proces en op basis van de getuigenissen. De cast was met onder meer Sven De Ridder, Kürt Rogiers, Francesca Vanthielen, Peter Bulckaen, Peter Van de Velde, Bob De Moor, Camilia Blereau en anderen ronduit indrukwekkend. Het was een enorm succes en vanaf 21 december volgt er een nieuwe tweede online versie: 'Assisen, De kerstmoord'.

Muziek: One World: Together At Home

Dit jaar waren er geen festivals of concerten in pakweg het Sportpaleis. Tal van artiesten kwamen met een online-optreden. Billie Eilish, Dua Lipa en tal van andere wereldsterren tekenden present en in België pakte onder meer Dana Winner uit met een online-optreden. Er was ook het zeer gesmaakte optreden van Celeste Barbier.

Het strafste online-evenement kwam er ongetwijfeld in april met 'One World: Together At Home', naar aanleiding van de pandemie. Er kwam een benefietshow en wereldwijd tekenden tal van wereldsterren present, vaak vanuit hun woonkamer: Paul McCartney, Elton John, Billie Eilish en haar broer Finneas O’Connell, Lizzo, Jennifer Lopez, Lady Gaga, Stevie Wonder, John Legend, Taylor Swift, Céline Dion, Chris Martin, Eddie Vedder en Billie Joe Armstrong. Het werd op de Amerikaanse televisie uitgezonden, maar het was ook online te bekijken via Prime Video, Apple, Facebook, Instagram, Tidal, Twitch, Twitter en YouTube. Er kwamen ook mensen uit de zorg aan het woord en zelfs huidig Belgisch premier Alexander De Croo nam er deel aan, net als zangeres Angèle.

Comedy: lachen via Instagram en Facebook

De stand-upcomedians vielen door de pandemie ook plots zonder werk. Zij mochten tijdens de versoepelingen even voor een beperkt publiek spelen, maar dat hield ook niet lang stand. Ze zochten hun heil dan maar via het internet, via Instagram en Facebook.

Onder meer Gunther Lamoot, Jens Dendoncker, Han Solo, Nigel Williams, Thomas Smith, Els De Schepper en Bert Gabriëls konden er hun ei kwijt. In Nederland was Hans Teeuwen dan weer alomtegenwoordig met ‘coronafilmpjes’ en dat deed hij op zijn gekende manier. LiveComedy bood ook een platform aan voor coronaoptredens. Zo kwam er toch een lach op het gezicht van de mensen, wat zeer welkom was en is in deze donkere tijden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top