Hoe 'The Simpsons' 2020 27 jaar geleden al voorspelden

Series | Het jaar 2020 is bijna afgelopen en het was allerminst een leuk jaar. Dat heeft alles te maken met het coronavirus dat de wereld stevig in zijn greep had en nog altijd heeft. Bij 'The Simpsons' hadden ze het voorspeld…

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 1993 was er de aflevering 'Marge in Chains' waarin de makers een ziekte uit Azië loslieten op Springfield. Een Aziatische arbeider niest in een pakje en daardoor komt er een virus naar de stad. Dat virus teistert Springfield en iedereen leeft in angst tijdens deze pandemie. De burgemeester laat weten dat het allemaal niet zo ernstig is, net zoals president Donald Trump lange tijd volhield dat het coronavris maar een 'griepje' was. Het doet dus allemaal akelig veel denken aan het coronavirus dat zijn oorsprong vond in China, al vond het virus wellicht zijn oorsprong bij de voedselmarkt in Wuhan waar tal van levende dieren worden verhandeld.

Dan zijn er ook nog de 'killer bees'. In dezelfde aflevering gaat de bevolking protesteren omdat ze een vaccin eisen voor de 'Osaka Flu' en daarbij duwen ze een truck omver waaruit zogenaamde 'killer bees' ontsnappen. In de Verenigde Staten was er dit jaar onrust over de opkomst van een insect dat door de media 'murder hornet' werd genoemd. De Aziatische reuzenhoornaar rukte op in Canada en de VS en hun gif kan bij meerdere steken zelfs dodelijk zijn voor mensen. De zogenaamde 'killer bees', dus.

Eerder al juist met president Donald Trump

De makers van 'The Simpsons' zaten al vaker juist. Zo voorspelden ze eerder al dat Donald Trump president van de Verenigde Staten zou worden, Lady Gaga die tijdens de Superbowl zou optreden, ze maakten gewag van de komst van de ‘smartwatch’ en nog zoveel meer.

Uiteraard kunnen de makers niet in de toekomst kijken en kwamen er veel meer voorspellingen niet uit. De serie draait al 31 jaar mee en blijft de actuele media halen. Chapeau.

In onderstaand filmpje kan je alvast enkele voorbeelden bekijken:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top