Nieuw op Netflix deze week

Series | Een nieuwe week betekent een nieuwe voorraad kijkvoer. Zoals iedere week zet Proximus Pickx voor jou de nieuwste toevoegingen op Netflix in de kijker.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Familie Claus

Na de serie 'Into the Night' is het met 'De Familie Claus' tijd voor de tweede Belgische Netflix Original. Bovendien is de Vlaams-Nederlandse co-productie ook de allereerste Vlaamse kerstfilm en daar horen enkel grote namen bij. Jan Decleir werd na 25 jaar dienst in 2019 afgedankt als de Sint, maar vervelt nu tot die andere goedheiligman, de Kerstman. Aan zijn zijde schitteren onder meer Mo Bakker, Pommelien Thijs, Josje Huisman, Stefaan Degand, Sien Eggers en Wim Willaert.

Het verhaal draait om de jonge Jules Claus, die helemaal niet van Kerstmis houdt. 25 december is namelijk de dag dat zijn vader is gestorven. Terwijl zijn mama moet werken tijdens de feestdagen, brengt Jules de kerstvakantie door in de speelgoedwinkel van zijn opa. Daar ontdekt hij een magische sneeuwbol die zijn wereld voorgoed door elkaar zal schudden. Bovendien blijkt zijn grootvader Noël Claus niemand minder dan de enige echte Kerstman te zijn. Wanneer die zijn been breekt, wil Jules hem te hulp schieten. Maar voordat hij het kerstgevoel kan delen met de wereld, moet hij eerst zelf weer leren houden van de 'mooiste tijd van het jaar'...

'De Familie Claus' is vanaf 7 december beschikbaar in de Netflix-catalogus.

The Prom

De Broadway-musical 'The Prom' is het nieuwste Netflix-product uit de koker van Ryan Murphy ('Glee', 'American Horror Story', 'Hollywood'). Voor deze musical waarin de lesbische student Emma Nolan een galabal wordt ontzegd omwille van haar geaardheid, engageren vier Broadway-sterren op hun retour zich om het meisje toch het feest van haar leven te schenken. Voor zijn film kan Murphy een beroep doen op de crème de la crème van Hollywood. Onder meer Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden en Andrew Rannells maken hun opwachting. Oorspronkelijk zou ook nog popprinses Ariana Grande aan dit lijstje worden toegevoegd, maar agendaproblemen zorgden ervoor dat ze de rol uiteindelijk aan zich liet voorbijgaan.

'The Prom' is vanaf 11 december te bekijken op Netflix.

Giving Voice

De ontroerende documentaire 'Giving Voice' focust op 6 studenten die deelnemen aan de prestigieuze August Wilson Monologue competitie. Voor de winnaar van de wedstrijd ter ere van de tweevoudige Pulitzer Prize-winnaar wacht een unieke ervaring op Broadway en eeuwige roem. Maar uit de duizenden deelnemers kan natuurlijk slechts één winnaar opstaan. Wilson was de auteur van onder meer 'Fences' en 'Ma Rainey's Black Bottom', dat onlangs ook verfilmd werd op Netflix, en fungeerde als inspiratiebron voor talloze zwarte artiesten, waaronder Viola Davis en Denzel Washington. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de ster van 'How to Get Away with Murder' optreedt als uitvoerend producent, naast onder meer John Legend. De documentaire ging begin dit jaar in première op het Sundace Film Festival, waar het de Festival Favorite Award in de wacht wist te slepen.

'Giving Voice' is vanaf 11 december beschikbaar in de Netflix-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top