Zet je schrap voor 'De Familie Claus', de eerste Vlaamse kerstfilm ooit

Kids | Maandag 7 december 2020 is het eindelijk zo ver. Op die dag gaat 'De Familie Claus', de eerste Vlaamse kerstfilm ooit, in première op Netflix.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de serie 'Into the Night' is het met 'De Familie Claus' eind dit jaar tijd voor de tweede Belgische Netflix Original. Bovendien is de Vlaams-Nederlandse co-productie ook de allereerste Vlaamse kerstfilm en daar horen enkel grote namen bij. Jan Decleir werd na 25 jaar dienst in 2019 afgedankt als de Sint, maar vervelt nu tot die andere goedheiligman, de Kerstman. Aan zijn zijde schitteren onder meer Mo Bakker, Pommelien Thijs, Josje Huisman, Stefaan Degand, Sien Eggers en Wim Willaert.

Achter de camera's vinden we Matthias Temmermans terug, die eerder reeds naam maakte als de man achter verschillende Plop-films en de medebedenker is van Mega Mindy. Omwille van de tweede coronagolf die ons land en bij uitbreiding geheel Europa in zijn greep heeft, opteert Netflix voor een directe release op haar streamingplatform. Net op tijd voor de feestdagen.

Ultiem kerstverhaal

Het verhaal draait om de jonge Jules Claus, die helemaal niet van Kerstmis houdt. 25 december is namelijk de dag dat zijn vader is gestorven. Terwijl zijn mama moet werken tijdens de feestdagen, brengt Jules de kerstvakantie door in de speelgoedwinkel van zijn opa. Daar ontdekt hij een magische sneeuwbol die zijn wereld voorgoed door elkaar zal schudden. Bovendien blijkt zijn grootvader Noël Claus niemand minder dan de enige echte Kerstman te zijn. Wanneer die zijn been breekt, wil Jules hem te hulp schieten. Maar voordat hij het kerstgevoel kan delen met de wereld, moet hij eerst zelf weer leren houden van de 'mooiste tijd van het jaar'...

Kerstoffensief

'De Familie Claus', die in 2021 een wereldwijde release zal krijgen als 'The Claus Family', gaat op 7 december in première op Netflix. Daar wordt hij toegevoegd aan een alsmaar indrukwekkender kerstaanbod. Zo verschijnt op 25 november het langverwachte 'The Christmas Chronicles 2', waarin niemand minder dan Kurt Russell in de rol van de Kerstman kruipt, terwijl je ook de kerstsfeer kunt opsnuiven in de tienerserie 'Dash & Lilly'.

Voor wie maar geen genoeg kan krijgen van sneeuw en kerstmuziek heeft het streamingplatform ook nog 'Jingle Jangle: A Christmas Journey' en 'How the Grinch Stole Christmas' in petto.

'De Familie Claus' is vanaf 7 december beschikbaar in de Netflix-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top