Shawn Mendes: van tieneridool tot volwassen artiest

Muziek | Shawn Mendes gaat al mee sinds hij 15 was en heeft dan ook een heleboel tienermeisjes als fans. Vanaf vandaag kan je de Netflixdocumentaire over de zanger bekijken en op 4 december komt ook zijn nieuwe album ‘Wonder’ uit. Kunnen die releases Mendes van zijn tienerimago afhelpen? Proximus Pickx zocht het uit.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Shawn Peter Raul Mendes is een 22-jarige Canadese singer-songwriter die in 2013 bekend raakte door enkele covers te plaasten op de app Vine. Sindsdien is het erg snel gegaan voor de jonge artiest, die ondertussen drie studio-albums heeft uitgebracht, drie wereldtournees heeft afgerond en verschillende awards in ontvangst mocht nemen.
 
Toch is er één iets dat de zanger, letterlijk en figuurlijk, altijd achtervolgd heeft: zijn jonge fans. Mendes is het typische meisjesidool, met zijn jeugdige look, catchy deuntjes en songs over de liefde. Dat tienerimago heeft hem tot nu toe geen windeieren gelegd, maar de jonge twintiger groeit ondertussen naar een iets meer volwassen following.

Wonder

Het vierde studio-album van de Canadees mogen we verwachten op 4 december. De single ‘Wonder’, eveneens de titel van het album, kwam echter al op 2 oktober uit. Het nummer gaat over wat liefde betekent voor de zanger. Niet enkel liefde voor een partner, maar ook voor zichzelf en de wereld rond zich. Fans weten dat Mendes vaak te kampen heeft met paniekaanvallen en hij deinst er nu ook niet voor terug om die te bezingen in zijn recentste single.
 
Tijdens de live-première zei Shawn dat zijn favoriete lijn uit de tweede strofe komt als hij zingt: "Ik vraag me af, wanneer ik in mijn handen huil / Ben ik geconditioneerd om me nu minder man te voelen". Kwetsbaarheid tonen en een statement maken, een risico dat tiener Shawn niet nam. Zo reageerde hij: "Ik weet niet of het echt meer volwassen zal zijn, maar het zal alvast veel meer voelen alsof ik de teugels laat vieren."
 
Ook in de Netflixdocumentaire ‘In Wonder’ toont Mendes zich van zijn meest kwetsbare kant. Kijkers worden getrakteerd op een ware evolutie van de zanger, met beelden van hem als kind tot nu. Volgens de streaminggigant volgt de documentaire "Shawn Mendes' reis naar zelfontdekking, na de fysieke en emotionele impact van bekend worden. Dat alles duwde hem in de richting van een persoonlijke en muzikale groei". In de trailer zegt Mendes ook zelf: "Dit is geen verhaal over een beroemde muzikant. Dit is een verhaal van een jongen die een man wordt."
 
Op het album ‘Wonder is het nog wachten tot 4 december, maar de documentaire ‘In Wonder’ kan je vanaf vandaag bekijken op Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top