Welke celebs verloren de meeste volgers op sociale media?

Muziek |

Anno 2020 zijn volgers op sociale media het belangrijkste goed voor celebrities. Maar als diezelfde celebrities een kritische mening uiten of een misstap begaan dreigen ze hun digitale fanbase al gauw te verliezen. Proximus Pickx zocht uit welke sterren al de meeste volgers op sociale media zijn verloren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ellen Degeneres

Deze Amerikaanse televisiepersoonlijkheid en comedienne kwam dit jaar in opspraak wegens pesterijen op de werkvloer van haar talkshow ‘The Ellen DeGeneres Show’. Volgens diverse ex-werknemers hing er op de redactie van de 'Ellen DeGeneres Show’ een “giftige werksfeer” waar racisme, agressiviteit en intimidatie schering en inslag waren. DeGeneres ontkende elke formele betrokkenheid en beloofde het zaakje uit te klaren. Ondanks haar verwoede pogingen om het goed te maken verloor DeGeneres ondertussen al meer dan een miljoen volgers op sociale media.

Nicky Minaj

De Amerikaanse zangeres Nicky Minaj verloor in 2018 meer dan 1,2 miljoen Twittervolgers door op de cover te verschijnen van ‘Harper’s Bazar Russia’. Reden voor die massale leegloop is volgens haar fans de samenwerking die Minaj aanging met een magazine dat opereert in een land dat een homofobe en onderdrukkende houding aanneemt tegenover de LGBTQ-gemeenschap

 

Cara Delevingne

Begin 2019 verloor topmodel en actrice Cara Delevingne meer dan 100.000 volgers op Instagram. Nadat Delevingne de documentaire ‘Surviving R. Kelly’, had bekeken uitte ze haar ongenoegen over de man en zijn daden via een Instagrampost. Dit was niet naar de zin van meer dan honderduizend R.Kelly-fans die ook van Delevingne-fan waren. Zij ontvolgden het immer populaire topmodel meteen.

 

Kylie Jenner

‘Self-made millionaire’ en kleine zus van Kim Kardashian, Kylie Jenner, moet heel hard geschrokken zijn toen ze in februari 2019 haar Instagramprofiel bekeek. Door een bug bij het sociale mediaplatform verloren heel wat bekende Instagramprofielen plots bijna al hun volgers. Gelukkig kon Jenner er om lachen (denken we), en herstelde Instagram direct hun fout. Oef!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top