Uitgelicht: deze acteurs kregen het vak met de paplepel mee

Films |

De appel valt niet ver van de boom. Ook niet bij acteurs als je het ons vraagt. Proximus Pickx vond enkele acteurs die het acteervak dankzij mama of papa met de paplepel binnenkregen. Met groot succes als gevolg!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Flor, Jenne en Sofie Decleir (Jan Decleir)

Jan Decleir staat te boek als een van Vlaanderens beste acteurs. Met glansrollen in onder andere ‘Mira’, ‘De Leeuw van Vlaanderen’, ‘Daens’, ‘Karakter’ en ‘De Zaak Alzheimer’ staat Decleir al decennia lang aan de top van de Vlaamse showbizzwereld. Jan heeft drie kinderen en die hebben het acteren met de paplepel binnengekregen: zowel Flor Decleir als Jenne Decleir kregen al gastrollen in diverse Vlaamse series en zus Sofie is een grote naam in de theaterwereld.

Matthias Schoenaerts (Julien Schoenaerts)

Julien Schoenaerts was een van de bekendste naoorlogse acteurs in Vlaanderen, zowel in het theater als in tal van producties van de BRT. Op het witte doek was hij te zien in ‘De Leeuw van Vlaanderen’, ‘Daens’ en ‘Taxandria’. Zijn zoon Matthias Schoenaerts is nu mogelijk nog bekender dan zijn vader ooit was. Door zijn rol in ‘Rundskop’ van regisseur Michaël Roskam kreeg hij voet aan de grond in Hollywood. Hij speelde al aan de zijde van de grootste sterren zoals Kate Winslet, Marion Cotillard, Jennifer Lawrence en Charlize Theron.

Marie Vinck (Hilde Van Mieghem)

Terwijl Hilde Van Mieghem in de jaren ‘80 en ‘90 het hoofd van vele mannen op hol bracht dankzij rollen in ‘Moeder, Waarom Leven Wij?’, ‘Bex & Blanche’, ‘Sailors Don’t Cry’ en ‘De Zevende Hemel’ is het in de 21e eeuw aan dochter Marie Vinck om van zich te laten horen. Zij kreeg in haar prille carrière de hoofdrol in ‘De Kus’ met haar moeder als regisseur en was ook te zien in ‘Loft’, ‘De Rodenburgs’, ‘Adem’, ‘Smoorverliefd’ (ook van Hilde Van Mieghem), ‘Wolven’ en ‘Zuidflank’.

Jelle en Clara Cleymans (Karin Jacobs)

Karin Jacobs was vooral bekend als actrice uit 'Wittekerke' en speelde ook mee in ‘Witse’ en ‘Flikken’. Haar twee kinderen zijn wellicht nog bekender dan zijzelf. Zoon Jelle Cleymans is zanger en is hij als acteur vooral bekend uit ‘Spring’ en ‘Thuis’. Ook dochter Clara Cleymans speelde een tijdje mee in ‘Thuis’ en speelde ook de hoofdrol in de serie ‘De Ridder’. Daarnaast is ze ook een van de vaste gezichten van het komische televisieprogramma ‘Tegen de Sterren Op’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top