Van ‘Home and Away’ naar dondergod Thor: de filmcarrière van Chris Hemsworth

Films | Vanavond zendt VTM3 de actiethriller ‘Blackhat’ uit, met Chris Hemsworth in een glansrol. Voor de gelegenheid buigt Proximus Pickx zich over de carrière van de Australische acteur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chris Hemsworth zag op 11 augustus 1983 het levenslicht in Melbourne, Australië. Zijn eerste grote liefde was het acteren. Het zat in het bloed, want zijn twee broers acteerden eveneens. De aspirant-acteur versierde al snel kleine rolletjes in Australische televisieshows.
 
In 2004 trad Hemsworth in de voetsporen van beroemde Australiërs als Heath Ledger, Isla Fisher en Naomi Watts met zijn vaste rol als Kim Hyde in de soap ‘Home and Away’. Die rol vertolkte hij 184 afleveringen lang, tot 2007. Het betekende zijn doorbraak en toegangsticket tot Hollywood.

Thor

In 2009 verscheen hij voor het eerste op het Amerikaanse witte doek, toen hij in J.J. Abrams’ remake van ‘Star Trek’ verscheen als de vader van kapitein James T. Kirk. Dat was een kleine rol, maar toch stond de deur naar grote Hollywoodrollen nu wijd open.
 
Niet veel later deed Hemsworth een auditie voor de superheldenfilm ‘Thor’. Hij kreeg af te rekenen met stevige concurrentie, waaronder van zijn kleinere broer Liam. Maar regisseur Kenneth Branagh koos de oudere Hemsworth voor de rol van de Noorse god in de film uit 2011, aan de zijde van Oscarwinnaars Natalie Portman en Anthony Hopkins. Het kassucces van de film promoveerde Hemsworth tot een A-list acteur.

‘Ghostbusters’

Hij zou Thor nog vele malen incarneren, zowel in de solofilms over de Noorse god als in de ‘Avengers’-saga. Vermits Hemsworth veel vrouwelijke fans naar de cinemazalen lokte, kreeg hij nu tal van aanbiedingen voor andere rollen. Hij verscheen samen met Kristen Stewart in ‘Snow White and the Huntsman’ (2012) en in ‘The Huntsman: Winter’s War’ (2016). Tussendoor was hij te zien in ‘Star Trek Into Darkness’ (2013) en werkte hij samen met de iconische regisseur Ron Howard voor ‘Rush’ (2013), een verhaal over autoracen. Beiden werkten nogmaals samen voor ‘In the Heart of the Sea’ (2015).
 
Vanaf 2015 kreeg Hemsworth prominente rollen in reboots van populaire 80’s films. Zo speelde hij in 2015 de schoonbroer van Rusty Griswold in ‘Vacation’. Het jaar nadien verscheen hij ‘Ghostbusters’. Vorig jaar was hij nog te zien in ‘Men In Black: International’, naast zijn ‘Ragnarok’-collega Tessa Thompson. Dit jaar was hij de ster in de actiethriller ‘Extraction’.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top