Van Jennifer Lopez tot Rihanna: zangeressen die het tot actrices schopten

Muziek | VTM 2 zendt vanavond om 20u45 de film 'Burlesque' uit. Zangeressen Christina Aguilera en Cher spelen daarin de hoofdrollen, terwijl zij toch vooral bekend staan omwille van hun zangkwaliteiten. De twee zijn zeker niet de enigen die het als zangeres ook probeerden op het witte doek. Proximus Pickx geeft een aantal voorbeelden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jennifer Lopez

J Lo is een entertainer pur sang. Ze zorgt voor spektakelstukken met haar optredens als zangeres, maar ze wist ook al meermaals te schitteren als actrice. Ze brak op jonge leeftijd al door met de film ‘Selena’ en nadien volgden nog films als ‘Anaconda’, ‘Out of Sight’, ‘The Cell’, ‘The Wedding Planner’ en ‘Maid in Manhattan’.

De actrice zag ook heel wat pogingen niet lukken, want voor haar vertolkingen in films als ‘Gigli’, ‘Jersey Girl’, ‘What to Expect When You’re Expecting’ en ‘The Boy Next Door’ kreeg ze de volle laag. Met ‘Hustler’ scoorde ze vorig jaar zeer goed en sommigen vonden deze acteerprestatie zelfs ‘de beste prestatie’ van Jennifer Lopez als actrice.

Whitney Houston

In de jaren 90 was Whitney Houston één van de populairste zangeressen van dat moment en uiteraard zagen de filmbazen haar ook al schitteren op het grote scherm. Ze kreeg een grote rol te pakken in ‘The Bodyguard’ en dat aan de zijde van topacteur Kevin Costner. De film werd een zeer groot succes, ook al kreeg die de nodige kritiek.

Tot op de dag van vandaag wordt ‘The Bodyguard’ jaarlijks nog regelmatig uitgezonden op de Vlaamse televisie. De prent is uitgegroeid tot een klassieker. Houston speelde nadien nog mee in ‘Waiting to Exhale’ en ‘The Preacher’s Wife’, maar dat werden geen hoogvliegers. Houston wist nog een laatste film af te werken, ‘Sparkle’, vooraleer ze in 2012 overleed.

Lady Gaga

Misschien heeft zij wel een nieuwe carrière te pakken? De zangeres leverde in 2018 een sterke prestatie in de film ‘A Star is Born’. Gaga speelde er aan de zijde van Bradley Cooper en in deze film met bijzonder veel diepgang, kwam ze zeer goed voor de dag.

Daarnaast was de film ook een zeer groot financieel succes. De kans bestaat dat deze film de echte start was voor een grote filmcarrière, maar dat moet de toekomst nog uitwijzen.

Madonna

De ‘Queen of Pop’ probeerde ook naam te maken in de filmwereld. Madonna kende succes met ‘Desperately Seeking Susan’, maar nadien verliepen andere films zoals ‘Shangai Surprise’ met Sean Penn, ‘Who’s That Girl’, ‘Body of Evidence’ en ‘Swept Away’ een stuk minder goed. Madonna reeg de Razzies-nominaties aan elkaar en dat is geen eer, want het zijn awards voor de ‘slechtste’ films en prestaties.

Toch was er ook één grote klepper, namelijk ‘Evita’. Daarvoor kreeg ze zelfs een Golden Globe-nominatie. De filmcarrière van Madonna lijkt ondertussen ‘on hold’ te staan, want we zagen haar al jaren niet meer in een film verschijnen.

Rihanna en Taylor Swift

Beiden waren de afgelopen jaren enorm succesvol in de muziekwereld, maar als actrice konden ze het nog niet helemaal waarmaken. Beiden deden nochtans al een aantal pogingen. Rihanna ging haar kans in ‘Battleship’, ‘Oceans 8’, ‘Valerian and the City of a Thousand Planets’ en ‘Guava Island’, maar tot op heden kwam haar acteercarrière nog niet echt van de grond. Al kreeg die laatste film wel veel lof.

Taylor Swift zette ook al wat stappen in de filmwereld, maar dat bleek nog geen succes te zijn. Ze had enkele kleine rolletjes, zoals onder meer in ‘Valentine's Day’ en in 2019 kreeg ze een grotere rol in ‘Cats’. Ondanks een stevige cast met onder meer Judi Dench, Jennifer Hudson, Idris Elba, Sir Ian McKellen en Rebel Wilson was de film een grote flop. Swift liet nadien weten dat dit zeker niet haar laatste film zou zijn.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top