“You talkin' to me?” Welke beroemde oneliners vergeet niemand meer?

Series |

De entertainmentwereld zit barstensvol geweldige series en films waarvan slechts enkele weten door te dringen tot het collectieve geheugen. Dat heeft vaak te maken geweldige plotlijnen, sterke dialogen,… en een goede catchphrase. Proximus Pickx verzamelde speciaal voor jou de meest iconische oneliners uit de recente film- en televisiegeschiedenis.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"I'll make him an offer he can't refuse." - ‘The Godfather’ (1972)

Deze beroemde quote wordt voor het eerst uitgesproken door maffiabaas 'Don Corleone' (Marlon Brando) wanneer hij zijn neefje in ‘The Godfather’ aan een job wil helpen in de filmindustrie. Neefje Johnny Fontane (Al Martino) wil immers per sé een grote filmster worden maar greep helaas naast een felbegeerde plaats van hoofdacteur. Hij doet zijn beklag bij pater familias Corleone en die weet wat hij moet doen om de filmproducenten alsnog van gedachten te doen veranderen.

“You talkin' to me?” - Taxi Driver (1976)

Voormalig marinier Travis Bickle (Robert De Niro) wordt na zijn legerdienst terug in de Amerikaanse maatschappij gedropt en gaat aan de slag als taxichauffeur. Bevangen door eenzaamheid en een nieuwbakken kapitalistische samenleving waarin een personage als hijzelf geen plaats lijkt te hebben, wordt Bickle een lone ranger die de wereld verkent met zijn taxi. Wanneer hij op een avond een rollenspel speelt met zijn spiegelbeeld, oefent hij confrontaties met potentiële voorbijgangers met de bekende zin: “You talkin' to me?”

“You had me at hello...” - Jerry Maguire (1996)

Wanneer de ambitieuze sportmanager Jerry Maguire (Tom Cruise) zijn gram haalt tegenover vriend en vijand in de sportwereld lijkt niets hem te kunnen stoppen. Tot op het moment dat hij realiseert dat hij zijn overwinningen eenzaam en alleen moet vieren. Jerry besluit zijn hart te volgen en de enige ware liefde uit zijn leven te overtuigen om samen een toekomst uit te bouwen. Jerrys oogappel is blij met zijn liefdesverklaring en antwoordt met de gekende zin: “You had me at hello...”

“How you doin?” - Friends

In tegenstelling tot wat velen onder ons denken, zegt Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) deze legendarische catchphrase maar negentien keer tijdens de lange looptijd van ‘Friends’. Het is pas wanneer Rachel (Jennifer Aniston) in het vierde seizoen verleidingstips vraagt aan Joey dat hij voor het eerst aan de wereld laat zien hoe hij, met deze zin, vrouwen tracht te verleiden. Maar Rachel is sceptisch en gelooft niet dat een vrouw valt voor Joeys pick-up line… tot wanneer ze het bij Phoebe probeert.

 

“Winter is coming...” - Game Of Thrones

Het motto van het Huis Stark, een van de machtigste huizen in Westeros, wordt veelvuldig uitgesproken in 'Game of Thrones' en heeft meerdere betekenissen. Allereerst betekent ‘Winter is coming...’ voor de Noorderlingen dat er weer een strenge winterperiode aan zit te komen waarin ze goed moeten zullen samenwerken om die te kunnen overleven. ‘Winter’ staat soms ook symbool als de kracht van het Noorden die tegenstanders uit de weg kan ruimen. Tenslotte betekent ‘winter’ ook dat de dood in aantocht is in de vorm van ‘The White Walkers’...

“Oh my god, they killed Kenny!” - South Park

Tijdens de eerste negen seizoenen kon je er prat op gaan dat Kenny uit 'South Park' geen enkele aflevering zou overleven. Trouwe fans vonden dit fenomeen geweldig en konden enkel maar gissen op welk moment in de aflevering Kenny het loodje zou leggen. Voor de makers van de serie was de doodscène van Kenny dan ook een leuk spelletje. De quote ‘Oh my god, they killed Kenny!’ slaagt volgens de makers ook op henzelf. De personages verwijzen met ‘they’ naar schrijvers en bedenkers van de serie, Trey Parker en Matt Stone. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top