Filmfluencers: zij houden je op de hoogte van ons filmlandschap

Films | Je wil in de social mediafeeds op de hoogte blijven van wat er in het filmlandschap gebeurt en welke nieuwe releases de moeite waard zijn. Welke sociale mediakanalen moet je dan volgen? Proximus Pickx zet enkele “filmfluencers” op een rijtje, en brengt ook hulde aan een icoon van de Vlaamse filmjournalistiek die van ons is heengegaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

FilmWard

Ward Verrijcken, a.k.a. FilmWard, was het gezicht van de filmjournalistiek op de VRT. Onder zijn pseudomiem was hij actief op (naar eigen zeggen “te”) veel sociale media. Op zijn Facebookpagina schreef hij jarenlang snelle eerste indrukken over alle series en films die hij zag – en dat waren er veel – en gaf hij kijktips. Daarnaast blikte hij regelmatig terug op de talrijke Hollywoodsterren die hij in de loop van zijn carrière kon interviewen. Voor wie benieuwd is naar hoe wereldsterren als Reese Witherspoon of Charlize Theron zich nu echt gedragen tegenover de journalisten die hen aan de lopende band komen bevragen, waren zijn sociale media een must om te volgen.

Op zondag 1 november stuurde de VRT het bericht de wereld in dat ze plots afscheid moesten nemen van Ward Verrijcken. Hij werd 47 jaar. De begeesterde en gepassioneerde manier waarop hij over zijn grote liefde kon vertellen, zal gemist worden. Met Ward is een icoon van de Vlaamse filmjournalistiek van ons heengegaan.

Cinevox

De tagline van het medium Cinevox is “Film van bij ons”. Die spreekt voor zich: voor alle nieuwtjes over het Belgische filmgebeuren, moet je bij hen zijn. Op hun website vind je filmrecensies, interviews, opiniestukken… en als je snel op de hoogte wil zijn is er maar één adres: hun Instagrampagina. Die staat vooral bol van de video’s die onze eigen grote en kleine filmsterren aan het woord laten.

Fakerholic

Fakerholic is de schermnaam van cultuurkenner en drager van unieke brillen Ben Van Alboom. De voormalige chef cultuur bij de krant De Morgen weet waar hij het over heeft wanneer hij op Twitter en Instagram post over zijn culturele uitspattingen, festivalbezoeken of gewoon aanraders. Tegenwoordig werkt de communicatiespecialist voor muziekinitiatieven zoals Jazz Middelheim, Gent Jazz Festival en Red Bull Elektropedia, maar dat betekent zeker niet dat zijn sociale media enkel een uitlaatklep zijn voor die muzikale organisaties. Voor de betere film – en andere culturele aanraders – kan je altijd bij hem terecht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top