Een blik achter de schermen van Vlaamse horrorfilm 'Duyster'

Films | Met ‘Duyster’ treden regisseurs Thomas Vanbrabant en Jordi Ostir in de voetsporen van ‘The Blair Witch Project’ en blikten ze de eerste Vlaamse found footage-film in. Proximus co-produceerde de film en ging, geheel in het Halloweenthema, tijdens de opnames een kijkje nemen achter de schermen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Duyster’ maken Nora, Bas en Milan een documentaire over de vroegere stadsbeul van Antwerpen: Johannes Duyster. Hoe dieper ze graven in het verleden van de meedogenloze beul, hoe meer vreemde gebeurtenissen ze ontdekken. En hoe meer ze merken dat rondom hen ook onverklaarbare dingen gebeuren. De beelden die we in de film te zien krijgen, zijn die beelden die de scholieren maakten voor hun documentaire.
 
De opnames begonnen in maart in en rond Antwerpen, maar omwille van de coronacrisis, moesten die even stilgelegd worden. In september konden de laatste scènes dan toch ingeblikt worden. De cast, bestaande uit kleppers als Stefaan Degand, Sven De Ridder en Pascal Baetens naast rijzende sterren als Maïmouna Badjie, Louise Bergez, Charles De Meester en Tristan Feyten, keerde nog terug voor vijf draaidagen.
 
Proximus Pickx ging praten met de regisseurs en de cast en daaruit blijkt dat op de set ook soms iets griezeligs in de lucht hing. Die magie wilden ze vastleggen op film. 'Duyster' komt in de lente van 2021 in de zalen.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top