Deze filmsterren maakten een succesvolle overstap naar de televisiewereld

Series |
Dankzij streamingplatforms krijgen televisieseries een steeds groter bereik. Er wordt ook meer geld geïnvesteerd in grote televisieproducties waardoor deze projecten op gebied van esthetiek en verhaallijnen steeds meer het kwaliteitsniveau van films benaderen. Meer en meer acteurs wagen daarom de sprong van film- naar televisieproducties. Proximus Pickx heeft enkele filmsterren uitgekozen die met succes een televisiecarrière hebben uitgebouwd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nicole Kidman - Big Little Lies

Nicole Kidman heeft zonder enige twijfel de afgelopen dertig jaar haar sporen verdiend in de filmwereld. De Australische rasactrice brak in 1990 door met de actiefilm 'Days of Thunder' en reeg de successen daarna aan elkaar met 'Eyes Wide Shut', 'Moulin Rouge' en 'The Hours'. 
 
In 2017 vervoegde Kidman de cast van de HBO-serie 'Big Little Lies', waar ze met Reese Witherspoon en Shailene Woodley de hoofdrollen vertolken van drie vriendinnen met kinderen die naar dezelfde school gaan. Wanneer er in die school op een avond een moord plaatsvindt, worden hun levens overhoop gegooid. 
 
'Big Little Lies' heeft heel wat prijzen in de wacht gesleept. Nicole Kidman won een Emmy-award voor beste actrice in een miniserie, een teken dat de Australische actrice zowel op het grote als kleine scherm wordt gewaardeerd.

Sean Bean - Game of Thrones

Voor fans van 'Lord of the Rings' zal Sean Bean altijd Boromir blijven, bekend van zijn legendarische uitspraak "One does not simply walk into Mordor". Bean speelde daarnaast ook slechteriken in films als 'Patriot Games' of de James Bond-film 'GoldenEye'.
 
Beans carrière neemt in 2011 een flinke wending wanneer hij de rol van Eddard Stark krijgt in 'Game of Thrones'. De landvoogd van het Noorden bevindt zich al gauw in een machtsstrijd voor de controle over het continent Westeros. Bean werd al gauw heel populair bij het 'Game of Thrones'-publiek omdat hij een eerlijk en rechtschapen personage neerzet in een wereld van leugens en verraad. Helaas voor zijn fans heeft Bean de reputatie om bijna altijd rollen te vertolken waar hij gewelddadig om het leven komt. Ook in 'Game of Thrones' was zijn rol geen lang leven beschoren.
 

Robin Wright - House of Cards

Deze Amerikaanse actrice kende haar eerste succes op het kleine scherm, in de soapserie 'Santa Barbara'. Ze verliet de reeks in 1988 om zich toe te leggen op verschillende filmrollen in blockbusters als 'Forrest Gump' in 1994 en 'Unbreakable' in 2000. Toch zou het nog tot 2013 duren voordat ze haar definitieve doorbraak zou kennen, met name als Claire Underwood in 'House of Cards'.
 
In de Netflix-reeks vertolkt Wright de rol van de echtgenote van Frank Underwood (Kevin Spacey), een manipulatieve politicus die letterlijk over lijken gaat om zijn doel te bereiken. Samen met Kevin Spacey won Wright een Golden Globe voor beste acteur en actrice. Nadat Kevin Spacey in 2017 de serie moest verlaten vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik, schitterde de Amerikaanse actrice alleen in het zesde en laatste seizoen van 'House of Cards'.

Matthew McConaughey - True Detective

Op zijn zachtst gezegd kan McConaughey een veelzijdig acteur genoemd worden. In zijn filmcarrière heeft hij zowel romantische en komische ('The Wedding Planner', 'How To Lose a Guy In 10 Days') als dramatische rollen ('The Lincoln Defense', 'Dallas Buyers Club') vertolkt. In een aantal films speelde McConaughey complexe, getormenteerde rollen, waarvoor hij door filmrecensenten werd gelauwerd.
 
Sinds enige tijd heeft hij in de HBO-reeks 'True Detective' een hoofdrol naast Woody Harrelson. Het duo vertolkt twee speurders die het mysterie achter een reeks satanische moorden in de Amerikaanse staat Louisiana proberen op te lossen. De acteerprestaties van McConaughey en Harrelson zijn al meerdere keren gelauwerd in Amerikaanse kranten. De recensiewebsite Rotten Tomatoes geeft de reeks een score van 87%.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top