Ril van plezier met deze horrorfilms

Films | Om enkele dagen voor Halloween al in de stemming te komen, selecteerde Proximus Pickx enkele smaakmakers. Een nieuwe categorie in de Proximus VOD catalogus biedt de beste en meest angstaanjagende films aan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

It Chapter Two

Ze dachten dat ze de horrorclown Pennywise hadden verslagen, maar ze hadden het mis. Elke 27 jaar komt het angstaanjagende roofdier uit zijn schuilplaats in het riool om zich te voeden met de kinderen van Derry, het dorpje waar ook de hoofdpersonages opgroeiden. Wanneer Pennywise terug is, roept Mike, het enige lid van de club die nog in Derry woont, de groep weer bijeen. Als volwassenen gaan ze het monster uit hun jeugd te lijf om voor eens en voor altijd een einde te breien aan de moorddadige cyclus.
 
In deze film van Andy Muschietti, gebaseerd op het klassieke verhaal van Stephen King, spelen James McAvoy, Jessica Chastain en Bill Skarsgård de hoofdrollen.

‘It Chapter Two’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!


The Lodge

In deze psychologische horrorfilm zit Grace, die ontsnapt is uit een extreme sekte, met haar toekomstige stiefkinderen vast in een vakantiehuisje. Het nieuwbakken gezinnetje wilde er de kerstperiode vieren, maar wanneer demonen uit het verleden opduiken, gaat het de verkeerde kant op met de mentale toestand van Grace. Leven ze nog, of is dit hun eigen persoonlijke hel?
 
Regisseursduo Veronika Franz en Severin Fiala hebben ervaring met het horrorgenre via de films ‘Goodnight Mommy’ en ‘The Field Guide to Evil’. Het afgelegen en ondergesneeuwde vakantiehuisje is de ideale klassieke setting voor een claustrofobische breinbreker van een horrorfilm.

‘The Lodge’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!


Captive State

Tien jaar nadat een verwoestende buitenaardse kracht de aarde bezette, wordt een man opgepakt. Hij heeft twee keuzes: vechten tegen de bezetter die hem in een oogwenk kan uitvegen, of wegkwijnen in een cel. De regisseur van ‘Rise of the Planet of the Apes’ toont in deze prent beide kanten van het conflict tussen de rebellerende mens en de buitenaardse oppermachtige bezetter.
 
In ‘Captive State’ zien we onder andere John Goodman terug, die net als in bijvoorbeeld ’10 Cloverfield Lane’ nog maar eens meesterlijk zijn intimiderende kant laat zien. Naast hem zien we Ashton Sanders, die in het Oscarwinnende ‘Moonlight’ al het beste van zichzelf gaf.

‘Captive State’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!


Blood Quantum

Zombiefilms zijn er genoeg, dus wie in 2019 boven de massa uit wilde komen, kon maar beter een nieuwe wending geven aan het genre. Dat had de Canadese schrijver en regisseur Jeff Barnaby goed begrepen. In zijn ‘Blood Quantum’ neemt een zombie-invasie heel Canada over, met uitzondering van de First Nations, de inheemse stammen. Op hun reservaat moeten ze omgaan met de zombie-apocalyps en de blanken die hun toevlucht zoeken op hun land.
 
De titel van de film is overigens een verwijzing naar de Blood Quantum Laws in de VS, die op basis van afkomst bepaalden wie inheems was en wie niet. Het verhaal verwijst dan ook met een kritische blik naar het kolonialisme en de socio-economische verhoudingen tussen de inheemse volkeren en de nieuwere bewoners.

‘Blood Quantum’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!


To Your Last Death

Een geanimeerde horrorprent, dat zie je niet elke dag. De gestyleerde actiehorrorfilm ‘To Your Last Death’ is exact dat, en speelt zich af als een graphic novel op steroïden. Een jonge vrouw die getuige was van de afslachting van haar familie, krijgt de kans om terug te keren in de tijd en alles ongedaan te maken. De prent is gruwelijk, emotioneel en donker, maar ook zwartgallig grappig.
 
Enkele groten der aarde leenden hun stemmen aan deze animatiefilm. Morena Baccarin (‘Deadpool’), Ray Wise (‘Batman: The Killing Joke’) en natuurlijk William Shatner (‘Star Trek’) maken hun opwachting.

‘To Your Last Death’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!


Down a Dark Hall

Kit Gorby is een rebelse tiener die haar moeder het leven zuur maakt. Ze wordt naar het mysterieuze internaat Blackwood gestuurd. Daar ontmoet ze de vier andere bewoners en Madame Duret, de bizarre directrice. Enkele vreemde ervaringen, een verboden gedeelte van de school en een bezeten leerling later, realiseert het jonge meisje zich dat er duistere dingen gebeuren in Blackwood.
 
In deze film, die gebaseerd is op een roman uit 1974 van Lois Duncan, zijn de hoofdrollen voor AnnaSophia Robb, Uma Thurman en Isabelle Fuhrman. Regisseur Rodrigo Cortés bewees met ‘Buried’ al dat hij als geen ander het beklemmende horrorgevoel kan opwekken.

‘Down a Dark Hall’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!Naast bovenstaande films zijn ook deze horrorprenten te vinden in de Proximus VOD catalogus:

The Barge People
Echoes of Fear
Funhouse
Awoken
Angels Fallen
The Wretched
Trick
Body Cam

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top