Halleluja, de grappigste non ter wereld is terug!

Films | Eerder deze maand kondigde Whoopi Goldberg tijdens verscheidene media-optredens aan dat er plannen zijn voor een derde ‘Sister Act’-film. Zou het? Trekt de 64-jarige actrice 28 jaar na het origineel opnieuw haar nonnenhabijt aan? Proximus Pickx gelooft het graag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eerst spoelen we een jaar of 28 terug, naar de originele ‘Sister Act’ uit 1992. Goldberg was niet de eerste keus voor deze hoofdrol, maar mocht invallen toen Bette Midler wegviel. Ze speelde in de komische musicalfilm de vriendin van een maffiose huurmoordenaar, die in het kader van een getuigenbeschermingsprogramma moet onderduiken als non nadat ze ooggetuige was van een moord. De slotscène met Goldberg als dirigent van een koor dat orkestrale sixties-songs laat weergalmen is feelgoodcinema op zijn best.
 
Haar glansrol kwam Goldberg op een Golden Globe-nominatie voor beste actrice te staan en zette haar carrière weer definitief op de rails nadat die was beginnen sputteren door een reeks flops.
 
Een jaar later trekt ze haar nonnenhabijt een tweede keer aan voor de sequel ‘Sister Act 2: Back in The Habit’. De opvolger werd lauw onthaald door critici en publiek en bracht met 38 miljoen dollar ook beduidend minder geld in het laatje aan de wereldwijde box office dan de 231 miljoen dollar van het origineel.

Studiobazen gaan overstag

Terug naar oktober 2020. De inmiddels 64-jarige Whoopi Goldberg kondigt in de media aan dat ze voor de derde keer in de huid zal kruipen van de zingende non Deloris. "Lange tijd zeiden de filmstudiobazen dat niemand die film wilde zien", vertelde Whoopi Goldberg in een interview met ‘The Late Late Show’. “Heel recent bleek dat dat misschien niet waar is. Mensen willen de film mogelijk wel zien. Dus we werken hard aan een manier om de groep bij elkaar te krijgen en terug te komen.”
 
Goldberg vertelde dat ze actief haar schouders zet onder het nieuwe project, en in de slaagkansen van de film gelooft. Of Maggie Smith, Kathy Najimy, Lauryn Hill en de rest van de originele cast opnieuw hun opwachting zullen maken, is echter nog koffiedik kijken. Het filmproject staat nog in zijn kinderschoenen. Alles is nog zeer pril en in voorwaardelijke wijs, maar Goldberg maakt zich alvast sterk dat het derde deel er komt. Fans mogen al beginnen watertanden.
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top