Sterren die onze stijl beïnvloeden

Films | Wanneer het op trends aankomt kan je mensen in drie groepen onderverdelen: zij die ze negeren, zij die ze volgen en zij die ze maken. Die laatste groep is meteen ook de kleinste en telt heel wat beroemdheden. Weet jij wie jouw modekeuzes beïnvloedt? Proximus Pickx zet er enkelen op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Brigitte Bardot

Dat Bardot een stijlicoon is, staat buiten kijf. De Franse actrice en zangeres houdt er niet één, maar drie trends op na. De modewereld heeft dus veel te danken aan Bardot, want haar uitdagende en zeer vrouwelijke stijl is nog steeds goed vertegenwoordigd op de catwalk en in het straatbeeld. Zo maakte ze bijvoorbeeld een trend van ‘off-the-shoulder tops’. Vrouwen lieten hun schouders al bloot sinds het midden van de negentiende eeuw, maar dankzij Bardot hangen topjes die, zoals de naam doet vermoeden, van de schouders vallen ondertussen in de kleerkast van bijna alle vrouwen.
 
Ook de make-up van de Française sloeg aan. In de jaren 60 zette ze ‘smokey eyes’ op de modekaart, een look waarbij de ogen donker worden opgemaakt. Dat vrouwen graag in haar schoenen wilden staan, kan je letterlijk nemen, want ook ballerina’s werden een trend dankzij Bardot. De actrice droeg de balletschoenen op de set van ‘And God Created Woman’ en sindsdien zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te slaan.
 

Jennifer Aniston

Je hoeft de serie ‘Friends’ niet gezien te hebben om te weten hoe Rachel, gespeeld door een jonge Jennifer Aniston, eruit zag. De jonge vrouw kwam uit een rijke familie, maar belandde plots in het leven van de vijf vrienden die een appartement delen in New York City. Hoewel Rachel zo goed als blut was, zorgde ze ervoor dat haar uiterlijk altijd op punt stond en daarbij hoorde haar iconische haarstijl. Plots maten alle ‘fashionista’s’ van de jaren 90 zich ‘The Rachel’ aan. Klein detail: Jennifer Aniston zelf was geen fan en noemde het “de lelijkste haarstijl ooit”.

Kim Kardashian

Photoshop is het perfecte middel om je gezicht, of lichaam, er iets smaller te doen uitzien op foto’s, maar je hoeft lang geen computerexpert te zijn om een gelijkaardig resultaat te bekomen. Voor zij die handig zijn met make-up is ‘contouring’ al genoeg. Deze techniek geeft meer dimensie aan het gezicht door de holtes donkerder te maken en de hoogste punten van het gezicht te verlichten. ‘Contouring’ bestaat al heel lang, maar toch werd het pas echt een rage toen reality-tv ster Kim Kardashian ermee naar buiten kwam. Kim postte een selfie van de techniek op sociale media in 2012, en de wereld van make-up veranderde voorgoed.

Rihanna

De lijn tussen iets heel lelijk vinden en iets bombarderen tot de nieuwste modetrend is heel dun. Sokken in sandalen is toch hét teken van slechte stijl? Wel, niet helemaal. Oude mannen die witte sokken in sandalen dragen, blijven aan de bodem van de stijlladder staan. Maar vrouwen die sokken in pumps dragen, worden gevierd. Het was zangeres Rihanna die deze stijl terug tot leven wekte door haar designer schoenen te combineren met dito sokken. Een paar goedkope kousen zal dus niet werken, want de hare waren goed voor zo’n 1.340 dollar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top