Dit is alles wat we weten over de allereerste Vlaams-Nederlandse kerstfilm

Films | 'De familie Claus', zo heet de eerste Vlaams-Nederlandse kerstfilm die eerder deze maand aangekondigd werd. Initieel zou de film vertoond worden op het witte doek, maar corona heeft de plannen omgegooid. De film krijgt voorlopig geen bioscooprelease, maar zal in december rechtstreeks op Netflix verschijnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het verhaal draait rond Jules Claus, die walgt van Kerstmis. Na het overlijden van zijn vader vorig jaar, wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde ‘mooiste tijd van het jaar’. Wanneer zijn moeder aan het werk is, brengt Jules graag tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol die hem naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen.

Tijdens zijn avontuur ontdekt hij iets verbazingwekkends: niemand minder dan zijn eigen grootvader is de enige echte kerstman. De traditie blijkt al jaren in de familie te zitten, en nu Jules zijn vader er niet meer is, heeft zijn grootvader de taak weer op zich genomen. Wanneer grootvader zijn been breekt, besluit Jules hem te helpen. Maar voordat hij het kerstgevoel kan delen met anderen, moet hij eerst zelf weer leren om van het mooiste feest ter wereld te houden.

Sneeuw in de zomer

De kerstfilm gaat in december in première op Netflix in België en Nederland als ‘Netflix Original’. In 2021 volgt een wereldwijde release als ‘The Claus Family’.

Naast de 13-jarige Mo Bakker in de rol van Jules Claus schittert de 74-jarige Jan Decleir als Noël Claus. ‘De familie Claus’ kan verder rekenen op een echte topcast met Stefaan Degand, Eva Van Der Gucht, Josje Huisman en Janne Desmet die in deze hartverwarmende familiefilm te zien zijn als de excentrieke hulpjes van meneer Claus. Ook onder meer Sien Eggers, Frances Lefebure en Boris Van Severen maken hun opwachting.

'De familie Claus' was de eerste film die na de lockdown opgenomen werd volgens de coronamaatregelen. De film werd in juni deels op drie locaties in Brugge opgenomen. Daar moest midden in een hittegolf een winters decor worden neergezet. Met kunstsneeuw, dikke winterkleren en Chinese waaiers die de cast en crew wat frisse wind bezorgden, waren de draaiomstandigheden op z'n zachtst gezegd bijzonder.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top