In deze films en series stal Madison Avenue de show

Series | Vanavond kan je om 21u30 op VIJF kijken naar ‘Second Act’, een romantische komedie met Jennifer Lopez in de hoofdrol, waarin een slabakkende 40-jarige vrouw de kans krijgt zich te bewijzen bij Madison Avenue. De avenue vormde niet zelden het decor in gelauwerde films en series. De wereldberoemde éénrichtingsstraat in Manhattan, New York, dankt zijn naam aan Madison Square, vernoemd naar James Madison, de vierde president van de Verenigde Staten. Proximus Pickx ging na in welke films en series de laan nog een glansrol speelde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mad Men

De populaire Amerikaanse dramaserie liep negen seizoenen lang op zender AMC, van 2007 tot 2015, goed voor 92 afleveringen. Het verhaal speelt zich af tussen 1960 en 1970 in een reclamebureau op Madison Avenue. Langs de avenue zijn van oudsher veel belangrijke reclamebureaus gevestigd, waardoor ‘Madison Avenue’ een synoniem voor de reclamebranche is geworden.
 
Volgens de serie slaat de titel ‘Mad Men’ op de term waarmee reclamemensen op Madison Avenue in de jaren 50 naar zichzelf verwezen. ‘Mad’ is een afkorting van ‘Madison’. In werkelijkheid is het enige gedocumenteerde gebruik van de term te herleiden naar de schrijfsels van reclameman James Kelly in de late jaren 50.

Sex and the City

New York City speelt een hoofdrol in deze iconische reeks over de belevenissen van vier vriendinnen in Manhattan, New York. Ook Madison Avenue kon niet ontbreken als decor van de serie. Zo gaan Charlotte en Anthony shoppen in de Chanel-winkel op 737 Madison Avenue, en gaan Carrie en Charlotte samen naar Barneys, waar Charlotte haar blinddoek aandoet om aan den lijve te ondervinden hoe het is om blind te zijn. Ze ambieert namelijk een carrière als begeleider voor blinden. Uiteraard geraakt Carrie afgeleid en valt ze uiteindelijk voor de verkooptrucs van een gladde verkoper. 
 
Op 11 Madison Avenue ten slotte is een klasserestaurant gevestigd, Eleven Madison Park, waar Carrie en Big hun lunch nuttigden nadat ze besloten om het enkel bij vriendschap te houden. Daar vertelt Big dat hij gehuwd is met Natasha.

Gossip Girl

Het New York Palace Hotel op Madison Avenue duikt regelmatig op in ‘Gossip Girl’. In de reeks is het luxehotel eigendom van Bart Bass, vader van Chuck Bass (Ed Westwick). In een van de eerste afleveringen is het hotel de locatie waar Serena van der Woodsen (Blake Lively) logeert terwijl de luxeflat van haar familie heringericht wordt. Het is voor een groot deel van de serie ook de thuis van Chuck Bass.

Men In Black III

Als Jay het Chrysler Building verlaat in 1969, kijkt hij recht uit op het Roosevelt Hotel, op de hoek van Madison Avenue en 45th Street. Het betreft een foutje in de film, want het Chrysler Building staat enkele blokken verder, op 405 Lexington Avenue, en kijkt niet uit op het Roosevelt Hotel.
 
Het luxehotel, vernoemd naar president Theodore Roosevelt, vormde overigens het imposante decor voor talloze Hollywoodblockbusters waaronder ‘Wall Street’, ‘Malcolm X’, ‘The Dictator’, ‘Maid in Manhattan’ en onlangs nog de Netflixproductie ‘The Irishman’. Ook enkele afleveringen van de reeksen ‘Blue Bloods’ en ‘FBI’ zijn gedraaid in het hotel. Deze maand werd aangekondigd dat het hotel op 31 oktober voorgoed de deuren zou sluiten wegens aanhoudende verliezen door de coronacrisis.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top