Kijk vanaf 31/10 naar 'The Hustle' in het Movies & Series aanbod

Films |
Als je niet weet wat doen tijdens deze grauwe herfstweekends: 'The Hustle' is vanaf 31/10 exclusief beschikbaar in het Movies & Series aanbod van Proximus Pickx. In de vermakelijke komedie zien we Anne Hathaway en Rebel Wilson aan het werk als oplichtersduo. Via Proximus Pickx is de prent in première te zien op de Belgische buis.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De film van de hand van regisseur Chris Addison ('Veep') verscheen recent nog in de zalen en draait rond twee vrouwelijke bedriegers die elkaar geheel toevallig tegen het lijf lopen. De amateuristische oplichtster Penny (Rebel Wilson) belandt door een speling van het lot in de Zuid-Franse badplaats Beaumont-sur-Mer, waar het wemelt van de rijke mannen. Dit is het werkterrein van de glamoureuze, aantrekkelijke professional Josephine Chesterfield (Anne Hathaway), wiens specialiteit het is om de aanwezige jetsetters op vakkundige wijze op te lichten. Beide vrouwen zijn afkomstig uit totaal verschillende werelden, maar besluiten voor hun volgende klus de handen in elkaar te slaan. Er ontstaat een leerling-en-meesterrelatie, waarbij ze het gemunt hebben op een jonge techmiljardair en elkaar voortdurend de loef proberen af te steken.

De film is eigenlijk een remake van de klassieker 'Dirty Rotten Scoundrels' uit 1988, toen met de twee rivaliserende oplichters Michael Caine en Steve Martin in de hoofdrollen. Anno 2019 koos Hollywood voor twee vrouwelijke hoofdrolspelers. De personages van Hathaway en Wilson, die elkaars tegenpolen zijn, botsen heerlijk maar er ontstaat bij vlagen ook een knetterende chemie. Voorts bestaat de rest van de cast nog uit Alex Sharp ('To The Bone') en Casper Christensen ('Dan-Dream').

"Te provocerend"

In een interview dat Hathaway vorig jaar had met de Nederlandse krant AD ging de actrice dieper in op een cruciale scène uit 'The Hustle', waarin ze haar tranen de vrije loop laat om haar collega Penny te leren hoe zij mannen het beste geld kan aftroggelen. Ze vertelde hoe ze haar huiltechniek tijdens haar dramaopleiding geperfectioneerd heeft: "Mijn lerares nam mij altijd als voorbeeld voor mijn klasgenoten als er weer eens een huilbui nodig was", klonk het. "Het kostte mij weinig moeite om die emotie op te roepen. Ik hoef maar aan iets tragisch te denken, een overleden huisdier bijvoorbeeld, en hupsakee: de waterlanders komen."
 
Hoewel de humor duidelijk vergelijkbaar is met de oorspronkelijke film, lag de Amerikaanse keuringscommissie deze keer dwars: "We kregen aanvankelijk een R-rating", vertelde Hathaway aan AD. "Dat betekent dat de film als te provocerend werd beoordeeld. Wat natuurlijk belachelijk is. Maar kennelijk vond men het niet gepast dat vrouwen pittige grappen maken, terwijl dat van mannen wel wordt geaccepteerd. Vrouwen worden kennelijk nog altijd anders beoordeeld in Hollywood."
 
De Oscarwinnares, bekroond voor haar bijrol in 'Les Miserables', is overigens blij met de Hollywoodtrend om films te 'vervrouwelijken'. "Men ziet in dat films met vrouwen een groter publiek kunnen bereiken dan tot voor kort werd gedacht. Dat is toe te juichen. Ook 'The Hustle' is daar een voorbeeld van. Maar het zou natuurlijk veel beter zijn als er meer originele scenario’s met overwegend een vrouwelijke cast werden geschreven. We kunnen niet aan de gang blijven om vooral oude successen op te poetsen met alleen maar vrouwen in de hoofdrollen."

Bekijk The Hustle vanaf 31/10 in het Movies & Series aanbod. Ontdek de tv-optie Movies & Series en geniet meteen van een maand gratis kijkplezier!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top