Deze tien Hollywoodsterren ontsnapten aan de dood op de filmset

Series | Stunts uitvoeren op de filmset: het wordt in de regel gedaan door een stuntman of –vrouw, maar niet zelden wil de hoofdrolspeler zelf halsbrekende toeren uithalen. En dan kan het weleens mislopen, bewijzen volgende tien incidenten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Matthew Fox

Acteur Matthew Fox, bekend van zijn rol van Jack Shephard in de tv-serie ‘Lost’, werd op de set van die reeks gestoken met een echt mes. Hij moest voor een scène neergestoken worden, maar het mes bleek niet nep te zijn. Gelukkig droeg Fox een beschermende vest, op instructie van de stuntcoördinator van de show.

Jennifer Lawrence

De gelauwerde actrice vertolkte de rol van Katniss Everdeen in de populaire filmsaga ‘The Hunger Games’. Tijdens een scène moest haar personage door een tunnel lopen, terwijl een rookmachine mist moest spuien. De machine was echter defect, waardoor de tunnel zich vulde met dikke rook. Lawrence kon ternauwernood ontsnappen. Enkele minuten langer in de tunnel, en ze zou gestikt zijn.

George Clooney

De filmster is een van de beroemdste acteurs op de planeet, maar het had geen haar gescheeld of hij zou nu onder de grond liggen. Tijdens een stunt op de set van ‘Syriana’ liep Clooney een ernstige rugblessure op, waardoor hij vreselijke pijnen onderging. De daaropvolgende operatie bleek uiterst complex en moeilijk.

Later zou hij in Rolling Stone bekennen dat hij zelfmoord overwoog in die moeilijke periode in 2005: “Ik zat op een punt waarop ik dacht: ‘Ik kan zo niet leven.’ Ik was gekluisterd aan mijn ziekenhuisbed en kon niet bewegen, terwijl ik kampte met vreselijke hoofdpijnen.” Hij had zelfs even nagedacht over een concrete manier om zichzelf van het leven te beroven, bekende hij. Uiteindelijk nam hij zijn toevlucht tot alcohol om de pijn te verzachten.

Diane Kruger

De Duitse filmactrice Diane Kruger speelde weergaloos in ‘Inglorious Basterds’, al werd ze tijdens het filmen van een bepaalde scène bijna gewurgd. Regisseur Quentin Tarantino wou Kruger niet nodeloos in gevaar brengen, en deed het wurgen dan maar zelf. Ironisch genoeg riep hij niet tijdig ‘cut!’, waardoor Kruger het bewustzijn verloor en bijna stikte.

Sylvester Stallone

Nee, deze testosteronbom en actieheld is niet onkwetsbaar. Op de set van ‘Rocky IV’ wou hij iets nieuws proberen: hij gaf Dolph Lundgren de opdracht om hem zo hard te slaan als hij kon. Lundgren hield zich niet in en sloeg zo hard dat hij het hart van Stallone verwondde. Stallone bracht acht dagen door op intensive care om te herstellen.

Jackie Chan

Zoals geweten doet Jackie Chan bijna al zijn stunts zelf. Tijdens de opnames van de Chan-klassieker ‘Police Story’ verbrijzelde de acteur zijn zevende en achtste ruggenwervel en ontwrichtte hij zijn bekken, nadat hij van een dak naar een metalen paal was gesprongen, en via de paal naar beneden was gegleden. De belichting rond de paal had het metaal zodanig opgewarmd dat Chan tweedegraads brandwonden opliep aan zijn handen.

Halle Berry

Tijdens de opnames voor de Bondfilm ‘Die Another Day’ hadden Halle Berry en Pierce Brosnan een passionele liefdesscène, die anders liep dan gepland. Berry sneed een stuk fruit en begon Brosnan te kussen terwijl ze allebei van het fruit smulden. Het stuk kwam vast te zitten in de keel van Berry, waardoor ze geen lucht meer kreeg. Gelukkig was Bond alweer de redder in nood: hij voerde een heimlichmanoeuvre uit en redde zo haar leven. De filmtitel 'Die Another Day' kreeg meteen een heel realistische bijklank.

Daniel Day-Lewis

In het geschiedenisdrama ‘Gangs Of New York’ droeg de method actor uitsluitend kleren die in 1863 in de mode waren. Dat zorgde ervoor dat Day-Lewis een zware longontsteking opliep. De acteur probeerde het uit te zieken, aangezien er in die tijd geen behandeling was voor de ziekte. Uiteindelijk werd hem verteld dat hij zou sterven als hij zich niet zou laten behandelen, waarna hij toegaf.

Jason Statham

De actiester is niet vies van gevaarlijke scènes, maar deze ging wel heel ver. Tijdens opnames voor ‘Expendables 3’ reed Statham met een truck, toen de remmen het lieten afweten. De truck stevende af op de zee. Statham kon nog ternauwernood uit het voertuig springen, voordat de truck luttele momenten later naar de zeebodem verdween.

Michael J. Fox

Hoe kom je zo overtuigend mogelijk over als je wordt opgehangen? Je hangt jezelf daadwerkelijk op! Fox voerde de scène in ‘Back to the Future III’ een aantal keren uit, terwijl hij op een doos stond. Dat werkte niet, en dus deed de acteur één take zonder doos. De timing zat echter verkeerd: hij hing iets te lang aan het touw, waardoor hij 30 seconden lang het bewustzijn verloor. Toen pas had de crew door dat hij bewusteloos hing te bengelen, zo stond te lezen in zijn autobiografie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top