Deze sterren doen alles om fans te steunen

Films | Wereldsterren hebben al eens een groot hart, en al helemaal voor de fans die hen door dik en dun steunen. Ze brengen wensen van Make-A-Wish in vervulling, geven hen een shoutout op sociale media of helpen hen uit de kast te komen, maar de onderstaande celebs gingen nog een paar stappen verder.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Taylor Swift

Taylor Swift heeft intussen de reputatie dat ze maar al te graag in de bres springt voor haar fans. Het vermogen van de zangeres wordt ruim boven 350 miljoen dollar geschat, en van dat geld geeft ze met plezier een deel terug aan de fans. In de zomer van 2019 besloot ze de Canadese fan Ayesha te steunen door 6.000 dollar te storten nadat ze haar studiebeurs verloor en zou moeten stoppen aan de universiteit.
 
Dit jaar deed ze daar een schepje bovenop voor de Britse Vitoria. Haar gezin was hard getroffen door de coronacrisis en daardoor konden ze de studies van Vitoria niet betalen. Omdat de familie nog geen vijf jaar in het Verenigd Koninkrijk woonde, maakte ze ook geen aanspraak op steunmaatregelen. Swift stortte dan maar 26.000 pond aan de fan. De zangeres gaf ook kleinere bedragen aan verschillende fans in nood en hielp een lokale platenwinkel het hoofd boven water houden.

Dwayne “The Rock” Johnson

Toen de 7-jarige Gabriel “Tater” Singleton in 2016 zware behandelingen moest ondergaan na een kankerdiagnose, wilde hij maar één ding. Tater wilde zijn grote held ontmoeten, want het was de positieve ingesteldheid van Dwayne Johnson die hem door de moeilijke behandelingen hielp. The Rock zag de campagne die de fan op sociale media verspreidde en was ontroerd. Hij ging niet zomaar langs in het ziekenhuis, maar liet Tater overvliegen naar de staat Georgia, waar de opnames voor ‘Baywatch’ aan de gang waren.
 
Tater mocht enkele dagen met Dwayne Johnson doorbrengen op de set. Hij keek hoe zijn held acteerde, praatte tussen de takes door met de ex-worstelster en had de tijd van zijn jonge leven. De patiënt had ook een grote impact op de gespierde acteur. “Hij zei me dat hij zo sterk wilde zijn als ik. Ik heb hem gezegd dat hij al veel sterker is dan ik. Hij begreep het niet goed, maar ooit zal hij het snappen”, zei hij. Toen de fan enkele maanden later aan de ziekte bezweek, plaatste The Rock nog een emotionele brief op Instagram.

Barbra Streisand

De dood van de Amerikaan George Floyd tijdens een confrontatie met politieagenten die hem tegen de grond werkten en op zijn nek drukten, maakte in de hele wereld wat los. Talloze beroemdheden spraken hun steun uit voor de Black Lives Matterbeweging en veroordeelden politiegeweld. Enkelen steunden ook de familie van George Floyd. Hij liet namelijk een 6-jarige dochter Gianna achter.
 
Zo beloofde Kanye West om de studiekosten van Gianna te betalen, naast een donatie van twee miljoen dollar aan goede doelen die gelinkt zijn aan geweld tegen zwarte Amerikanen. Barbra Streisand op haar beurt doneerde geen geld, maar wel aandelen van Disney. De zangeres doneerde een aandelenpakket waarvan de huidige waarde niet gekend is, maar dat in de toekomst wel eens veel meer waard zou kunnen zijn dan een eenmalige donatie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top