Vijf films die de jacht op terroristen openen

Films | Of het nu gaat om waargebeurde feiten of niet, klopjachten geven vaak aanleiding tot boeiende thrillers. Deze zondag speelt bijvoorbeeld ‘Zero Dark Thirthy’ om 20u55 op Arte, een film over de jacht op Osama Bin Laden. Geboeid door het genre? Dan heeft Pickx nog vijf andere films voor je uitgezocht waarin terroristen de hoofdrol wegkapen.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Body of Lies (2018)

‘Body of Lies’, een klassieker in het genre, dompelt ons onder in de geheime oorlog van de CIA tegen Al Qaeda. Ridley Scotts thriller met Leonardo DiCaprio, Russell Crowe en Mark Strong volgt Roger Ferris, een voormalige journalist die in de Irak-oorlog gewond raakte en door de CIA werd gerekruteerd om een in Jordanië gevestigde terrorist op te sporen. Om te kunnen infiltreren in zijn netwerk zal Ferris de steun van CIA-veteraan Ed Hoffman en het hoofd van de Jordaanse inlichtingendienst moeten inroepen, die eerlijk gezegd misschien te behulpzaam is.
 
‘Body of Lies’ is beschikbaar op Netflix.


Patriots Day (2016)

In 2013 lieten twee terroristen bommen ontploffen bij de finish van de Boston Marathon. Drie mensen werden gedood en er vielen veel gewonden, waarvan sommigen een of meer ledematen moesten laten amputeren. Deze film van Peter Berg vertelt het verhaal van de helden van die tragische dag, de autoriteiten (o.a. gespeeld door Mark Walhberg en Kevin Bacon) die de jacht op de terroristen openden om te voorkomen dat ze opnieuw zouden toeslaan, maar ook van de anonieme mensen die die dag te hulp schoten.
 

The Assault (2010)

Deze film van regisseur Julien Leclerq is geïnspireerd op een van de meest spectaculaire en gevaarlijke antiterroristische operaties die de mannen van de GIGN ooit hebben uitgevoerd. De operatie vond plaats na de gijzeling van vlucht 8969 van Air France, met 227 passagiers aan boord, door vier terroristen van de Armed Islamic Group (GIA). Voor de ogen van 21 miljoen televisiekijkers maakte de GIGN-aanval eindelijk een einde aan de gijzeling. Om het allemaal nog realistischer te maken, waren veel van de figuranten die met bivakmutsen in beeld kwamen echte GIGN-agenten. Acteurs Vincent Elbaz en Gregori Derangère hebben, voor extra geloofwaardigheid, zelfs zes maanden opleiding gevolgd bij een sportcoach en drie stages op de trainingsbasis van GIGN doorlopen.

Munich (2005)

Tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München werden Israëlische atleten gegijzeld. Elf atleten werden gedood in wat bekend zou worden als het bloedbad van München. Deze film van Steven Spielberg vertelt het verhaal van de geheime missie die de Israëlische regering lanceerde om de verantwoordelijken voor dit bloedbad uit te schakelen. Eric Bana speelt de geheim agent die de operatie leidt, terwijl Daniel Craig en Mathieu Kassovitz ook deel uitmaken van de grote cast. In totaal zijn er namelijk bijna 200 rollen in de film.  

The Kingdom (2007)

Een door het Westen bezette wijk in Saoedi-Arabië wordt gebombardeerd, als protest van terroristen die tegen de komst van niet-moslims in hun land zijn. ‘The Kingdom' baseert zich op dat verhaal met behulp van uitstekende acteurs als Jamie Foxx, Chris Cooper en Jennifer Garner in de hoofdrollen. De FBI werkt samen met een Saudische geheim agent om de daders van een bomaanslag tijdens een softbalwedstrijd te arresteren. Regisseur Peter Berg is twee weken in Saoedi-Arabië geweest om de beste manier te vinden om het land in beeld te brengen.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top