De soundtrack maakt de film op Proximus VOD

Films | Omdat goede films niet enkel bestaan uit prachtige cinematografie of schitterende acteerprestaties, maar ook opfleuren bij de gratie van een adembenemende soundtrack pakt Proximus Pickx in de VOD catalogus een hele maand lang uit met de beste films voorzien van de beste soundtracks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alice in Wonderland

Losjes gebaseerd op 'Alice's Adventures in Wonderland' en 'Through the Looking Glass', klassiekers van schrijver Lewis Carroll, volgt 'Alice in Wonderland' de avonturen van de volwassen Alice die opnieuw in Wonderland verzeilt omdat zij de enige is die de boosaardige Red Queen van haar troon kan stoten. Samen met oude getrouwen als Mad Hatter en de Cheshire Cat zet ze alles op alles om de White Queen terug op haar troon te krijgen.

Deze Disneyfilm uit 2010 kan uitpakken met een sterrencast, met onder meer Mia Wasikowksa als Alice, Johnny Depp als Mad Hatter en Anne Hathaway als de White Queen. En ook op muzikaal vlak kan de film uitpakken met bekende namen. Zo verzorgde Avril Lavigne de soundtrack 'Alice' en droeg ook 3OH!3 bij met het nummer 'Follow Me Down'. Voor zijn score kreeg Danny Elfman bovendien een nominatie voor beste filmmuziek bij de BAFTA en Golden Globe Awards.

'Alice in Wonderland' is tot 2 november beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.

Avatar

In 2154 moet de mens op zoek naar extra grondstoffen omdat de aarde volledig is uitgeput. Hun oog valt daarbij op het waardevolle unobtanium dat zich op Pandora bevindt. Alleen leven op Pandora de Na'vi, reusachtige blauwe wezens. Om in contact met hen te treden, hebben de mensen avatars ontwikkeld: een soort tussenvorm tussen de mens en de Na'vi. De aan zijn benen verlamde Jake Sully krijgt na de dood van zijn tweelingbroer een unieke kans om kennis te maken met de Na'vi, maar wanneer blijkt dat de mensen enkel uit zijn op grondstoffengewin moet hij uiteindelijk partij kiezen.

De Amerikaanse sciencefictionfilm van de hand van James Cameron stond jarenlang te boek als de succesvolste film aller tijden. Naast de fenomenale animatie, het meeslepende verhaal en de acteerprestaties van onder meer Sam Worthington (Jake Sully), Sigourney Weaver (Grace Augustine) en Zoë Saldana (Neytiri) is dat succes ook deels te danken aan de fenomenale soundtrack 'I See You' van Leona Lewis en de prachtige score van James Horner.

'Avatar' is tot 2 november beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.

Catch Me If You Can

In dit waargebeurde verhaal volgen we het leven van Frank Abagnale Jr. die zich besluit uit te geven voor een co-piloot om zo gemakkelijker vervalste checks te kunnen cashen. Wanneer de FBI hem op het spoor komt, schoolt Abagnale zich om tot dokter en advocaat. Lukt het hem om uit de greep te blijven van de FBI of sluit het web zich onherroepelijk?

Deze misdaadfilm uit 2002 maakt samen met 'Arificial Intelligence: A.I.' en 'Minority Report' deel uit van de Running Man-trilogie van Steven Spielberg. Leonardo DiCaprio (Frank Abagnale Jr.), Tom Hanks (Carl Hanratty) en Christopher Walken (Frank Abagnale Sr.) spelen de pannen van het dak - die laatste hield er zelfs een Oscarnominatie voor beste acteur in een bijrol aan over. Een hoofdrol was voorts ook weggelegd voor de filmmuziek van John Williams, die genomineerd werd voor een Oscar, een BAFTA en een Grammy Award.

'Catch Me if You Can' is tot 22 december beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.

Chariots of Fire

Dit historisch drama uit 1981 neemt je mee naar het Verenigd Koninkrijk van de jaren 20 van vorige eeuw, waar twee vastberaden jonge lopers trainen voor de Olympische Spelen van Parijs in 1924. In het door klassen en religie verdeelde land is er enerzijds Eric Liddell, een vrome Schotse christen die loopt voor de glorie van God, en anderzijds Harold Abrahams, een Engelse jood die loopt om vooroordelen te overwinnen.
 
Dit waargebeurde verhaal werd geregisseerd door Hugh Hudson, met hoofdrollen voor Ben Cross en Ian Charleson. De film speelt zich af in de jaren 1920, maar de soundtrack maakt gebruik van moderne elektronische muziek uit de jaren 1980. Een gewaagde beslissing van componist Vangelis, die zich zo onderscheidde van andere films uit die periode. De iconische technologische soundtrack van de film werd uiteindelijk bekroond met een Oscar.

'Chariots Of Fire' is tot 2 november beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.

The Da Vinci Code

Een moord in het Louvre van Parijs en cryptische aanwijzingen in enkele van Leonardo da Vinci's beroemdste schilderijen leiden tot de ontdekking van een religieus mysterie. In de verfilming van het gelijknamige boek van Dan Brown gaat Robert Langdon, professor aan Harvard University, op zoek naar de informatie die al 2000 jaar nauwlettend geheim wordt gehouden. Mocht ze aan het licht komen, kan dat de fundamenten van het christendom stevig doen wankelen.
 
De thriller uit 2006 draagt mysterieuze religieuze sfeer met zich mee, waarvoor componist Hans Zimmer een groot orkest en koor inschakelde. De soundtrack, die ervoor zorgde dat de kijker zich precies in een imposante kathedraal waant, sleepte in 2007 de Golden Globe voor Best Original Score in de wacht.  

'The Da Vinci Code' is tot 6 augustus beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.

The Great Gatsby

Wanneer aspirant-schrijver Nick Carraway in 1922 verhuist naar New York om er zijn ‘American Dream’ na te jagen, neemt hij zijn intrek in het huis vlak naast dat van miljonair Jay Gatsby, gespeeld door Leonardo DiCaprio. Nick wordt meegetrokken in een wereld van rijkdom en besluit zijn ervaringen neer te pennen in een verhaal vol liefde, dromen en tragedies.
 
De soundtrack van dit romantische drama uit 2013, gebaseerd op de gelijknamige roman van F. Scott Fitzgerald, is op z’n minst divers te noemen. Hij bevat een mix van genres, waaronder hiphop, jazz en alternatieve muziek. Regisseur Baz Luhrmann selecteerde die muziekstijlen specifiek om het publiek beter onder te dompelen in het verhaal van The Great Gatsby. Het nummer ‘Young and Beautiful’ van Lana Del Rey werd gebruikt als promosingle voor de film.  

'The Great gatsby' is tot 2 augustus beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.

Inception

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een sluwe dief die gespecialiseerd is in het stelen van waardevolle geheimen in het onderbewustzijn van een mens. Hij doet dat wanneer ze dromen, een moment wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is daarom grof wild in een gevaarlijk nieuwe wereld van bedrijfsspionage. Hij is echter ook een internationale vluchteling, maar op een dag krijgt Cobb een nieuwe opdracht aangeboden. Om zijn normale leven weer terug te krijgen, moet hij deze keer een idee plaatsen in plaats van het te stelen. Die taak belooft bijzonder moeilijk te worden, aangezien hij nog een grote vijand heeft...

'Inception' wist met zijn inventief verhaal en straffe acteerprestaties ook te scoren met de soundtrack van de film. Die werd samengesteld door niemand minder dan de befaamde filmcomponist Hans Zimmer, die ook verantwoordelijk was voor de soundtracks van onder meer 'Batman Begins', 'The Dark Knight' en 'Gladiator'. Het kreeg veel lof en nominaties bij de Academy Awards, de BAFTA en de Golden Globes.

'Inception' is tot 8 september beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.

Raiders of the Lost Ark

Net als de andere films met Indiana Jones is ook 'Raiders of the Last Ark' een cultfilm. Dr. Jones, gespeeld door Harrison Ford, is leraar maar vooral archeoloog. Hij reist de wereld af op zoek naar archeologische rijkdommen, maar de concurrentie is groot en dat levert het nodige gevaar op. De Franse archeoloog Belloq is zijn grote rivaal en in dienst van Nazi-Duitsland. Hitler heeft zijn zinnen gezet op het 'Ark des Verbonds', dat 'magische krachten' heeft. Indiana Jones krijgt de opdracht om de Ark voor hen te vinden, maar dat belooft een helse opdracht te worden.

De soundtrack van de film was een pareltje en is een echte klassieker. Het kreeg zelfs een Academy Award-nominatie voor 'Best Original Score', maar won uiteindelijk niet.

'Raiders of the Lost Ark' is tot 2 juli beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.

Lawrence of Arabia

'Lawrence of Arabia' begint in 1935 wanneer kolonel Thomas Edward Lawrence verongelukt op zijn motorfiets. Nadien wordt het verhaal verteld via een flashback. Engeland en Frankrijk bekampen Duitsland in de Eerste Wereldoorlog, maar de Britten nemen in het Noord-Afrika en de Arabische landen rondom de Middellandse Zee ook op tegen de Turken. Luitenant T.E. Lawrence (Peter O'Toole) is een eigenzinnig man en een buitenbeentje onder de in Caïro gelegerde Engelse militairen. Wanneer hij wordt uitgezonden naar Arabia om daar de situatie te beoordelen neemt hij de opdracht graag aan.

De soundtrack van de film was het werk van Maurice Jarre, die amper zes weken de tijd kreeg om maar liefst twee uur aan orchestrale muziek klaar te krijgen. Hij won een Academy Award en de muziek wordt aanzien als één van de beste ooit uit de filmgeschiedenis.

'Lawrence of Arabia' is tot 30 juni beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.


Schindler's List

In ‘Schindler’s List’ speelt Liam Neeson de fabriekseigenaar Oskar Schindler, die het tijdens de Tweede Wereldoorlog opneemt voor zijn Joodse werknemers wanneer hij ziet hoe ze door het Naziregime opgejaagd worden. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die zo’n 1.100 Joden kon redden van de gaskamers in Auschwitz. De opmerkelijke film, die op het eerste gezicht vooral in het oog springt door het bijzondere en zuinige gebruik van kleur sleepte zeven Oscars in de wacht en is nummer zes op de lijst van beste films ooit van de Internet Movie Database.

Niemand minder dan John Williams schreef de fantastische muziek die de hartverscheurende dramafilm perfect complimenteert. Een van de Oscars die de film in ontvangst nam in 1994, staat op zijn naam. Hij maakte gebruik van elementen die in de Jiddische muziek sterk aanwezig zijn.

'Schindler's List' is tot 22 oktober beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.


Shutter Island

Deze thriller van Martin Scorsese draait rond U.S. Marshal Teddy Daniels, die op zoek gaat naar een vrouw die ontsnapt is uit een psychiatrisch centrum voor criminelen op een eiland. Gaandeweg daalt de film steeds dieper af in de gebroken psyche van Teddy, die zelf ook ongelooflijke gruwels heeft gekend. Voor de aftiteling begint, is niets nog wat het lijkt.

De soundtrack van ‘Shutter Island’ bestaat volledig uit klassieke muziek en popnummers, die door componist John Powell geselecteerd werden. De muziek verwijst onder andere naar de film ‘The Shining’, die ook onderwerpen als mentale gezondheid en isolatie aansnijdt.

'Shutter Island' is tot 19 maart beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.


Titanic

De onwaarschijnlijke liefde tussen Rose en Jack op het gedoemde schip heeft sinds de release van ‘Titanic’ in 1997 de harten van miljoenen beroerd. De meesterlijke film van James Cameron won maar liefst elf Oscars en was tot 2009, met de release van ‘Avatar’, de meest lucratieve film ooit. De vermenging van feit en fictie bracht de dramatische gebeurtenissen rond het echte schip in 1912 in beeld als nooit tevoren.
 
James Horner, zowat de vaste componist van Cameron, ontving een Oscar voor de muziek die hij schreef voor ‘Titanic’. Tot op vandaag is het nummer dat Céline Dion zingt tijdens de aftiteling, ‘My Heart Will Go On’, een ware klassieker. Leuk weetje: Cameron wilde eigenlijk geen gezongen muziek in zijn film, dus Horner moest het nummer in het geheim opnemen.

'Titanic' is tot 2 november beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.


Charlie and the Chocolate Factory

In 2005 presenteerde Tim Burton ‘Charlie and the Chocolate Factory’ met Johnny Dep in de hoofdrol. Het was een wereldwijd succes, met een omzet van bijna een half miljard dollar. Tonnen chocolade zijn voldoende om de harten van veel kinderen (en ook veel volwassenen) een beetje sneller te laten kloppen.

'Charlie and the Chocolate Factory' vertelt het verhaal van Charlie Bucket, een kind uit een arm gezin dat op een dag een wedstrijd wint met een buitengewone beloning: hij wint één van de vijf gouden tickets die de houder van een ticket de kans biedt om de prachtige chocoladefabriek van de excentrieke Willy Wonka te bezoeken.

Voor de muziek deed Tim Burton opnieuw een beroep op zijn goede vriend, componist Danny Elfman. Het was hun tiende samenwerking en Roald Dahl heeft enkele teksten van de nummers geschreven. De vele nummers zijn een eerbetoon aan musicals en de soundtrack werd over heel de wereld goed verkocht.

'Charlie and the Chocolate Factory' is tot 2 oktober beschikbaar in de VOD-catalogis van Proximus.

Harry Potter en de steen der wijzen

De eerste episode van de Harry Potter-saga. Een jonge jongen die door zijn oom, tante en neef wordt gemarteld, zal al voor zijn eerste betovering ontdekken dat hij een legende is achter Voldemorts ondergang.

Om de kijker in het bijzondere Harry Potter-universum te loodsen, werd er beroep gedaan op een grote componist. Chris Colombus schakelde daarom de peetvader van de filmmuziek in, namelijk John Williams. Hij geeft op perfecte wijze de mysterieuze sfeer weer die wordt beschreven door J.K. Rowling. Dé soundtrack van de film, dat in de hele saga zal worden herhaald, noemt ‘Hedwig’s Theme’. De componist was er ook bij bij de volgende twee saga's.

'Harry Potter en de steen der wijzen' is tot 2 oktober beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.

Rocky

In 1976 ontmoetten we Rocky voor de eerste keer. Deze bokser uit de derde categorie staat bekend om zijn strijd tegen de regerend zwaargewicht kampioen. Stallone speelde niet alleen de hoofdrol, maar schreef ook zelf het script. Hij werd genomineerd voor een Oscar als acteur en scenarioschrijver. Hij won de prijzen niet, maar de speelfilm won wel drie Oscars, waaronder die van ‘Beste Film’. Er zijn maar liefst zeven Rocky-films verschenen. Stallone schreef er zes en regisseerde er vier.

Voor de muziek van de eerste film had componist Bill Conti de leiding. De soundtrack, 'Gonna Fly Now’, bleef meer dan een week de nummer één in de Amerikaanse hitlijsten.

'Rocky' is tot 2 oktober beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.

The Pink Panther

De Amerikaanse regisseur en scenarist Blake Edwards en acteur Peter Sellers scoorden goud in 1963 met 'The Pink Panther', de eerste film uit inmiddels een reeks van elf over de klungelende Franse inspecteur Clouseau. In deze dolle klucht trekt Clouseau (Sellers) naar Zwitserland, op zoek naar een dief die een kostbare diamant – de roze panter – van een prinses (Claudia Cardinale) heeft ontvreemd. Punt is: de speurtocht leidt alleen maar tot hysterische chaos.
 
Niet alleen Sellers slapstick is subliem, vanaf de geanimeerde openingsscène gemaakt door DePatie-Freleng is er ook de heerlijke en inmiddels wereldberoemde compositie met saxofoonsolo van componist Henri Mancini,  de tune van de serie. 

'The Pink Panther' is tot 2 oktober beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.


The Good, The Bad and The Ugly

Het derde deel uit de fameuze Dollarstrilogie van Sergio Leone, een die in 1964 begon met 'A Fistful of Dollars', een jaar later een vervolg kreeg met 'For a Few Dollars More' (1964) en die dus in 1966 werd afgesloten met 'Il buono, il brutto, il cattivo'.  Leone brengt in deze film vooral een hommage aan de Hollywood-western waarbij het verhaal zich concentreert op drie vrijbuiters – een laconieke revolverheld (Clint Eastwood), een meedogenloze huurmoordenaar (Lee Van Cleef) en een Mexicaanse bandiet (Eli Wallach) – die jacht maken op een goudschat.
 
De prachtige soundtrack van de in juli overleden Italiaanse componist Ennio Morricone geeft deze spaghettiwestern extra glans en is zelfs zo beroemd dat ze vandaag nog altijd gebruikt wordt in andere films en tv-programma’s.

'The Good, The Bad and The Ugly' is tot 2 oktober beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.

For a Few Dollars More

'Per qualche dollaro in più', het middenluik uit Leon’s Dollarstrilogie, wordt door veel westernspecialisten beschouwd als de beste en meest invloedrijke van de drie. Centraal staat de jacht door twee rivaliserende premiejagers, de ‘man zonder naam’ (Clint Eastwood) en kolonel Douglas Mortimer (Lee Van Cleef) op de beruchte gekke bandiet Indio (Gian Maria Volonté), maar het zijn de aandacht voor details,  zoals voor de spoorlijn, en de grandioze finale die deze klassieker zijn allure geven.
 
De soundtrack van Ennio Morricone zorgt opnieuw voor kippenvelmomenten. Il maestro incorporeerde zelfs zweepslagen in de muziek. 

'For a Few Dollars More' is tot 2 oktober beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.

Fargo

De sublieme Frances McDormand, William H. Macy en Steve Buscemi acteren in deze film van de broertjes Coen, over een geplande misdaad waar het ene na het andere fout loopt. Jerry wil zijn vrouw laten kidnappen om het losgeld op te strijken, maar de twee criminelen die hij daarvoor inschakelt, doen alles in het honderd lopen. Een sneeuwbaleffect ontstaat in het stadje dat altijd onder een wit tapijt ligt.
 
De soundtrack is, net als zo goed als bij elke film van de Coens, van de hand van Carter Burwell. Het hoofdthema is gebaseerd op een Noors volkslied en de melancholische strijkers zetten perfect de toon voor een verhaal dat alleen maar slecht kan aflopen.

'Fargo' is tot 2 oktober beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.


Close Encounters of the Third Kind

Het leven van een gewone man wordt helemaal op zijn kop gezet wanneer hij contact heeft met een UFO. Kleine vliegende schotels lijken het landschap te verkennen, voordat een enorm moederschip kan landen. Roy raakt gefascineerd door de ontmoetingen en moet zichzelf ervan vergewissen dat hij niet droomt. Deze film van Steven Spielberg veranderde het sciencefictiongenre voor altijd.
 
John Williams, die kort daarvoor de muziek voor Spielbergs ‘Jaws’ had geschreven, componeerde ook de soundtrack van ‘Close Encounters of the Third Kind’. Daarvoor kreeg hij een Oscarnominatie. Hij mocht die avond naar huis gaan met het beeldje, maar dan voor de soundtrack van ‘Star Wars’.

'Close Encounters of the Third Kind' is tot 15 juli beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.


Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

Deze roadmovie over twee dragqueens en een transgender die Australië doorkruisen neemt het vooral op tegen homofobie en verbaal of fysiek geweld tegen holebi's. Australische iconen Hugo Weaving (‘The Matrix’) en Guy Pearce (‘Memento’) tonen hun gevoelige kant door de twee dragqueens te vertolken. De film uit 1994 werd een hart onder de riem voor een gemeenschap die enorm veel te slikken kreeg.
 
De soundtrack hoeft voor deze film met een positieve boodschap niet duister te zijn. De prent is dan ook doorspekt met “camp classics” die in de LGBT-community populariteit genieten. De personages brengen ook heerlijke versies van nummers als ‘I Will Survive’ en ‘Mamma Mia’, die allemaal gekozen zijn omwille van hun kitschkwaliteiten.

'Adventures of Priscilla, Queen of the Desert' is tot 2 oktober beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top