Hobbit Day: zeven dingen die je nog niet wist over Hobbits

Films | Vandaag is het feest voor alle liefhebbers van de Hobbits, het is namelijk Hobbit Day! Op 22 september vieren Bilbo en Frodo Baggins hun verjaardag en in 1978 riep de American Tolkien Society die dag uit tot een ware feestdag, die bovendien vlak in Tolkien Week valt. Hoog tijd dus om je kennis bij te schaven met zeven dingen die je vast nog niet wist over de Hobbits.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een passie voor paddenstoelen
 
Hobbits hebben een passie voor alles wat met eten te maken heeft, maar hun liefde voor paddenstoelen stijgt hoog boven de rest uit. Hoewel ze de neiging hebben om het avontuur te mijden, zouden Hobbits zonder nadenken een lavalandschap of een spinnenbos doorkruisen als er genoeg paddenstoelen aan de andere kant waren. 
 
Baardgroei
 
Aangezien dwergen en Hobbits beiden gekend staan voor hun kleine gestalte, kan je je voorstellen dat het moeilijk is om ze uit elkaar te houden. Maar er is één belangrijk verschil: de meeste dwergen hebben een baard, maar Hobbits niet. Al was er in het verleden wel een ras van Hobbits dat gezichtshaar kon laten groeien: de Stoors. Hedendaagse Hobbits met een baard hebben dus ongetwijfeld Stoors bloed door hun aderen lopen.
 
De gemiddelde hobbit is 106 cm groot
 
Al worden Hobbits wel eens ‘halflings’ genoemd, toch zijn ze iets groter dan de helft van de gemiddelde mens. Hun lengtes variëren tussen 60 cm en 120 cm, maar de gemiddelde hobbit is 106 cm groot. Behalve Merry en Pippin, natuurlijk, die 135 cm groot zijn.
 
Ze leven veel langer dan mensen
 
Hobbits eten niet gezond en drinken veel bier, maar toch leven ze beduidend langer dan mensen, met een gemiddelde levensverwachting van 100 jaar. Het kan aan hun goede genen liggen, of aan hun luie aard. Als je niet van plan bent om te gaan stelen van een vuurspuwende draak leef je natuurlijk iets langer.

Ze kunnen zich extreem stil voortbewegen
 
Hoewel ze in de plaatselijke kroeg op een wilde avond nogal wat lawaai kunnen maken, vooral als er tafels zijn waarop ze kunnen dansen, staan Hobbits erom bekend dat ze zich uitzonderlijk stil kunnen bewegen. Zo is het Bilbo Baggins gelukt om de drie trollen in ‘The Hobbit’ te besluipen zonder dat ze het in de gaten hadden.
 
 
De Hobbits uit de Took Clan zijn veel avontuurlijker dan anderen
 
Voor een ras dat even beroemd is voor zijn grootte als zijn voorspelbaarheid, maken de Hobbits toch veel avonturen mee. Of het nu is om te stelen van draken, of om juwelen in de vulkaan te gooien: Hobbits zijn het middelpunt geweest van enkele van de grootste missies van de Midden-Aarde. Al zijn het dan de Hobbits die afstammen van de Took Clan, een familie die beroemd is voor haar vele avonturen.
 
Ze zijn pas volwassen eens ze 33 zijn
 
Hoewel sommigen onder ons zich tot hun 30ste als tieners gedragen, zijn mensen officieel volwassen als ze 18 jaar oud zijn. Bij Hobbits ligt dat anders, zij worden pas als volwassenen gezien wanneer ze 33 worden. De echte reden daarvoor is niet bekend, maar het zou wel eens een manier kunnen zijn om ze uit de kroeg te houden.
 
 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top