Deze acteurs zagen hun carrière geruïneerd door één rol: Freddie Prinze Jr.

Films |
Niemand is perfect, ook de talrijke beroemdheden die een impresario in dienst hebben om de juiste rollen te kiezen. Vandaag laat Proximus Pickx zijn licht schijnen op Freddie Prinze Jr. Met 'Scooby-Doo' heeft hij in 2002 geen geweldige carrièrekeuze gemaakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de jaren 90 en 2000 was Freddie Prinze Jr. bijzonder geliefd in Tinseltown. Hollywoodstudio's verdrongen elkaar om de acteur een hoofdrol te geven in de talrijke romantische komedies en tienerfilms die je in die periode op het witte doek kon zien.
 
Eén van de meest memorabele rollen voor Freddie Prinze Jr. was die van Ray Bronson in 'I Know What You Did Last Summer'. Het was immers op de set van deze horrorfilm dat de Amerikaanse acteur zijn echtgenote Sarah Michelle Gellar ontmoette. De film deed het bovendien goed met een opbrengst van 125 miljoen Amerikaanse dollar (105 miljoen euro) wereldwijd.
 
De acteur gooide ook hoge ogen met 'She's All That', een romantische komedie met Rachael Leigh Cook. De film was een enorm kassucces voor een romantische komedie en bracht meer dan 100 miljoen dollar (84 miljoen euro) aan inkomsten op, terwijl het budget minder dan 10 miljoen dollar (8,4 miljoen euro) was.
 
Het einde van het romcom-tijdperk
 
In de loop van de jaren 2000 nam de carrière van Freddie Prinze Jr. een flinke duik, voornamelijk omdat er minder vraag was naar romantische komedies. Nadat hij in een paar mislukte films had gespeeld, besloot de acteur iets anders te proberen: de rol van Fred, een blonde onderzoeker, in de film 'Scooby-Doo'. Dat zijn echtgenote Sarah Michelle Gellar ook een hoofdrol kreeg in de film, maakte de beslissing ongetwijfeld wat gemakkelijker.
 
De acteur zou later spijt krijgen van zijn beslissing. Hoewel 'Scooby-Doo' een kassucces was, werd de film buitengewoon slecht onthaald door critici. Zo schreef Roger Ebert in een vlijmscherpe recensie dat hij geen enkele keer kon lachen met de grappen in 'Scooby-Doo'. "Het lijkt ook dat regisseur Raja Gosnell geobsedeerd is door borsten, het aantal onthullende decolletés in de film is niet te tellen", aldus de criticus.
 
Als gevolg van de slechte recensies werd het aartsmoeilijk voor Freddie Prinze Jr. om nog een rol te vinden in een Hollywood-film. De acteur besloot daarom om andere passies na te jagen. Hij werkt momenteel als producent voor verschillende Amerikaanse worstelshows van World Wrestling Entertainment. 
 
En hoewel zijn carrière nu op een lager pitje staat, heeft de acteur wel nog steeds geluk in de liefde. Freddie Prinze Jr. is inmiddels 18 jaar getrouwd met Sarah Michelle Gellar, wat voor Hollywood-normen best wel een prestatie is. Het koppel heeft twee kinderen, Charlotte en Rocky, en woont in Los Angeles.

 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top